TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Gerçekleştirildi
19 Kasım 2014 Çarşamba
19.11.2014

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" sertifika töreni Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir YAZICI’nın katılımıyla gerçekleştirildi.


13-23 Ekim 2014 tarihleri arasında Ajans Yozgat Yatırım Destek Ofisi’nde gerçekleşen ve 70 saat süren eğitimleri başarıyla tamamlayan 22 girişimci adayı sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.




Törende ilk olarak, kursiyerlerden Radyo ve Televizyonculuk Bölümü mezunu Emre Yiğit’in eğitim süresince çektiği fotoğraf ve videolardan hazırladığı "Bir Kursiyer Gözü İle Eğitim" adlı video gösterimi sunuldu.

Açılışta konuşan ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI, Ajansın bölgesel gelişme hedeflerine yönelik olarak kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları ile işbirlikleri geliştirdiğini ve bu eğitimin de bu kapsamda gerçekleştirildiğini belirtti.



Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI törende yaptığı konuşmada; İlimizde kalkınmaya, gelişmeye ve şahısların kendilerini geliştirmelerine yönelik birçok çalışmanın olduğunu belirterek, "Biz bir işi daha nasıl güzel yaparız, bu işi nasıl geliştiririz düşüncesi noktasında çok eksiğimiz var. Bu eksikliğimizi de alınacak mesleki kurslar ile tamamlayabiliriz. Bu konuda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni açtı. Burada 22 kursiyerimize girişimcilik noktasında yeni bir vizyon kattılar. Kurslara katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri ve bu kursun açılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Bu kursu çok önemsediğini belirten Vali YAZICI " Bir söz vardır, insana hayatta karşısına iki veya üç kez çok ciddi bir şans doğar. İnsan da buna hazırlıklı olursa bu şansı iyi değerlendirir. Sizlerde bu kurs ile gelecek olan fırsatlara hazırlanmış oldunuz. Bu çalışma özellikle, kendi iç alemimizde özgüvenimizin artmasına vesile olacaktır. Bu çalışma çok farkında olmasak da beynimizin, düşüncelerimizin güzel bir altyapıya kavuşması demektir. Bunu bu kurslarla sağlamış bulunuyorsunuz" sözleriyle ifade etti. 

Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaların sunulmasının ardından tören sona erdi.