TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Üniversite Öğrencileri Uygulamalı Proje ve Girişimcilik Eğitimleri Alacak
9 Mart 2016 Çarşamba
 09.03.2016

Erciyes Üniversitesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Erciyes Teknopark A.Ş. arasında, akademisyenler, üniversite öğrencileri, ilgili araştırmacılar,  kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan uzmanlar, genç girişimciler ve özel sektör temsilcilerine yönelik, teorik ve uygulamalı ‘Proje Döngüsü Yönetimi’ ile ‘Girişimcilik’ eğitimleri vermek, workshoplar ve destekleyici etkinlikler düzenlemek amacıyla “Girişimcilik ve Uygulamalı Proje Eğitimleri” adıyla işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

09.03.2016 tarihinde Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen imza törenine; Erciyes Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Muhammed GÜVEN, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Kamil TAŞCI ve Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Sayın Bilgin YAZLIK katıldı ve işbirliği protokolü imzalandı.

Söz konusu protokol ile Bölgemiz’de ilk defa Üniversite-Kalkınma Ajansı-Teknopark arasında işbirliği zemini oluşturulması hedefleniyor. Yıl içerisinde; bölgemizdeki yerel yönetimlerin ve kurumlarımızın faydalanması amacıyla, bölgesel ve yerel kalkınma çalışmalarında proje hazırlama yetisine sahip insan kaynaklarının sayısı ve niteliğinin arttırılması, ileri teknoloji ve yazılım geliştirmeye yönelik girişimci ve girişimci adaylarına destek verilmesi, akademisyen ve üniversitesi öğrencilerinin proje okur-yazarlık oranlarının arttırılması, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde çalışan uzmanlara proje döngüsü yönetimi eğitimleri verilmesi hedefleniyor.