TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Uluslararası Tutap Bulmaca Gezisi Yozgat’ta Gerçekleştirildi
7 Eylül 2018 Cuma

01-02 Eylül 2018 tarihlerinde Yozgat Valiliği öncülüğünde, Yozgat İl Kültür Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda ve ORAN desteğiyle Yozgat’ta “Uluslararası TUTAP Bulmaca Gezisi” organizasyonu gerçekleştirilmiştir.


Gerçekleştirilen organizasyonun amacı Yozgat’a has kültürel ve tarihi değerlerin tanıtılması olup bulmaca gezisi içeriğinde yarışmacıların Yozgat’a ait değerler hakkında sorularla karşılaştığı 10 adet istasyon belirlenmiştir. Bu istasyonlara arabalarıyla birlikte uğrayan yarışmacılar sorulara doğru cevap verdikten sonra bir sonraki istasyonu elde ettikleri ipuçlarıyla belirleyip yarışmaya devam etmişlerdir. Bu istasyonlardan bir tanesi de ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisi olarak belirlenmiş ve istasyonları başarılı şekilde tamamlamış olan yarışmacılar ödül almaya hak kazanmışlardır.


Yozgat’ın tarihi ve turistik değerlerini tanıtmayı amaçlayan bu organizasyona yurt içi ve yurt dışından birçok ünlü isim katılmıştır. Bunlardan bazıları Gladyatör ve Cesur Yürek filmlerinde rol alan Mike MİTCHELL, sinema, tiyatro ve dizi oyuncuları Selahattin DAŞDÖĞEN, Tuncay BEYAZIT ve Ünal GÜMÜŞ’tür.


Yarışmanın ödül töreni ise UNESCO Dünya Mirası geçici listesine dâhil edilen Sarıkaya Roma Hamamı’nda gerçekleştirilmiş olup Yozgat’ın ve Sarıkaya’nın tanıtımı açısından önemli görülen organizasyon tamamlanmıştır.

GÖRSELLER