TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Türkiye’de Sosyal Girişimciliğin Yaygınlaştırılmasına ORAN da Katkı Sağlayacak
17 Temmuz 2019 Çarşamba

Sosyal girişimcilerin ve sosyal girişimlerin ihtiyaç duydukları desteği sağlamak ve onları sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, özel sektör ve aktif vatandaşlar ile ortak bir ağda buluşturmayı hedefleyen Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Projesi kapsamında düzenlenen eğitmen eğitimine, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından da katılım sağlandı.


Ajans uzmanı Tuba UZUNOĞLU’nun katıldığı ve 4 gün süren eğitimde; sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon, sosyal girişimcilerin farklı modelleri, örgütlenme tipleri ve örnekleri, Türkiye’de sosyal girişimcilik ekosistemi ve aktörleri konularında çalışmalar gerçekleştirildi.


Eğitim sonunda Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nın bir parçası olan eğitmenler Eylül ayından itibaren illerinde sosyal girişimcilik alanında eğitimler vermeye başlayacaktır. Eğitim takvimleri ilerleyen zamanlarda web sitemizden duyurulacaktır.


Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Hakkında…


Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı, toplumsal sorunları tespit edip bu sorunlara sürdürülebilir çözümler sunmayı hedefleyen sosyal girişimciler, aktif vatandaşlar, kamu kuruluşları ve özel kurumları buluşturan ve desteklemeyi amaçlayan bir harekettir.


Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) kapsamında, Sivil Toplum Destek Programı - Kamu ve STK’lar Arasında İşbirliğinin Güçlendirilmesi İçin Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı altında yürütülen proje; Vehbi Koç Vakfı liderliğinde; Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu, Ashoka Türkiye, Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği, Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçi Çözümler Derneği, TED Üniversitesi, Mozaik Foundation ve Social Enterprise UK ortaklığındadır.


Projede; Ankara, İstanbul, Bursa, Van, Gaziantep, Samsun ve Kayseri illerinde yürütülecek olup bu şehirlerde faaliyet gösteren Abdullah Gül Üniversitesi, Ankara Kalkınma Ajansı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Nilüfer Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştirakçi ortaklar olarak projeye destek vermektedirler.


Detaylı bilgi için https://sosyalgirisimcilikagi.org web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

GÖRSELLER