TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Türkiye’de İş Fırsatları Semineri
21 Temmuz 2016 Perşembe
 21.07.2016

Hollanda Yatırım Ajansı (RVO) ve Hollanda Ticaret Müsteşarlığı tarafından 15.07.2016 tarihinde Hollanda’nın Den Haag şehrinde düzenlenen “Türkiye’de İş Fırsatları Semineri” ne ORAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı davet edilmiştir.

Türkiye’den Kocaeli Sanayi Odası, Eskişehir Yatırım Destek Ofisi ve ORAN Kayseri Yatırım Destek Ofisi’nin davet edildiği seminere, 80’e yakın Hollandalı Yatırımcı ve İş Adamı katılmıştır.

Seminer programı Hollanda Ticaret Müsteşarı Sayın Jeroen KELDERHUIS’un Türkiye hakkındaki sunumu ile başlamıştır. Daha sonra, Türkiye’de yatırımı bulunan Sayın Edgar KIWIET, Türkiye’de iş yapmanın avantaj ve dezavantajları, kolay ve zor yanları ile neden Türkiye’nin yatırım yapmak için en uygun ülkelerden birisi olduğu ve Türkiye’nin Avrupa için önemini anlatan bir sunum yapmıştır.

Seminerin ikinci bölümünde ORAN Kalkınma Ajansı Kayseri YDO uzmanlarından Tolga UYAN, Kayseri’nin Yatırım Ortamı Sunumu ile (Invest in Kayseri) katılımcıları ilimiz yatırım ortamı hakkında bilgilendirmiştir.

RVO Hollanda Yatırım Ajansı ve Hollanda Ticaret Müsteşarlığı tarafından düzenlenmiş olan “Business Opportunities Turkey Seminar” programı Hollandalı yatırımcı ve iş adamlarının yoğun ilgisiyle karşılanmış ve Türkiye’nin ve Kayseri’nin yatırım ortamının tanıtılması açısından başarılı bir program olmuştur. Program sonrasında, Hollanda Ticaret Müsteşarlığınca,  Hollandalı yatırımcı ve iş adamlarından oluşan bir Ticari Misyon oluşturularak 8-9 Eylül Tarihlerinde bu misyon ile Kayseri’ye gelinmesi ve misyondaki yatırımcı ve iş adamlarına Kayseri’nin yatırım ortamının bizzat tanıtılmasına karar verilmiştir.

8-9 Eylül 2016 tarihinde düzenlenecek olan bu Ticaret Misyonunun Kayseri’deki programında ORAN Kalkınma Ajansı paydaş olarak yer alacaktır.