TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

TR72 Kilimleri Uluslararası Pazara Girmek için Aday !
24 Ocak 2018 Çarşamba

Geçtiğimiz günlerde, farklı ülkelerde toplam 120 mağazaya sahip Uluslararası bir mobilya firmasının Türkiye’yi 2018 yılı için sosyal sorumluluk projeleri için hedef ülke olarak belirlemeleri üzerine, Darülaceze vakfı yetkilileri tarafından başlatılan bir proje kapsamında “Anadolu Eli” isimli bir kooperatif başvurusu yapıldı.


Vakıf tarafından, dev mobilya firmasına sunulan proje kapsamında, Anadolu Eli kooperatifi koordinasyonunda Anadolu’daki el emeği yerel kilimlerin Uluslararası Pazar ile buluşturulması hedefleniyor.


TR72 Bölgesi ilçelerinde Anadolu’nun birbirinden eşsiz kilim desenlerine hayat veren kadınları da projeye dahil edebilmek amacı ile; Proje Koordinatörü Sn. Osman Taşlıca ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Birim Başkanları Sn. Mehmet Fatih Atilabey ve Sn.Ali Durmuş tarafından Sarız, Yahyalı ve Yeşilhisar kaymakamlıklarına ziyaretler yapıldı. Yerel halkın ve yöneticilerinin projeye oldukça ilgi gösterdiği ziyaretlerde çok olumlu gelişmeler ve iş bağlantıları kaydedildi. Ziyaretler bugün de Şarkışla ve Sivas merkez ile devam edecek…