TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Tanıtımına Devam Ediyoruz
16 Ekim 2019 Çarşamba

Forklift Üretip İhraç Ediyorlar


Kayseri Yatırım Destek Ofisi olarak Öncelikli olarak Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programının tanıtımı amacı ile firmalara yaptığımız ziyaretler devam ediyor. Bu kapsamda Kayseri OSB’de faaliyet gösteren forklift ve diğer özel nitelikli makinelerin üretimini gerçekleştiren bir firmanın önümüzdeki 3 yıl boyunca gerçekleştireceği Ar-Ge ve robotik kaynak hattı ile ilgili yatırımları için Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programına nasıl başvuracakları hakkında görüşüldü, bilgilendirme yapıldı. Firma yetkilisi Hüseyin Baykan, yapılan ziyaretten oldukça memnun olduğunu aktardı.


Kayseri’ye Havalı Rulman Üretimi Yatırımı


Kayseri Mimar Sinan OSB’de yaklaşık 30 milyon TL tutarında yüksek teknolojili sürtünmesiz doğrusal ve dönmeli hareket sistemleri yatırımı yapacak olan ABD merkezli bir firmanın yatırım sorumlusu, Kayseri Yatırım Destek Ofisimizi ziyaret etti.


Öncelikli olarak Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında kendisine bilgi verilen yatırım sorumlusu Sn. Abdullah Sevgili ile, firmanın önümüzdeki beş yıllık yatırım programına uygun Proje Bazlı Teşvik Sistemi, Stratejik Yatırım Desteği, TUBİTAK Ar-Ge Desteği ve KOSGEB Stratejik Ürün desteğinden bu çağrı kapsamında ne oranlarda faydalanabileceği, başvuru süreçleri konusunda bilgilendirme yapıldı.


Amerika’da yasayan Yozgatlı Ertürk Ailesi tarafından kurulacak fabrikada, dünyada sayılı ve Türkiye’de ilk defa üretilecek sürtünmesiz doğrusal ve dönmeli hareket sistemlerinin özellikle yarı iletken, metroloji, hassas makine ürünleri ve savunma sanayinde tercih edilen bir ürün olduğu biliniyor.


GÖRSELLER