TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas Yıldız Dağı Otel Yatırımı Fizibilite Etüdü Tamamlandı
1 Ağustos 2018 Çarşamba

İlk olarak 2006 yılında turizm merkezi olma yolunda ülke gündemine taşınan ve kış turizmi açısından gelecek vaat eden, Sivas merkeze 60 km uzaklıkta bulunan, kar kalitesinin yüksek olduğu ve yılın büyük bir bölümünde ihtiyaç duyulan yükseklikte kar bulunan 2.552 metre rakımlı Yıldız Dağı, dünya standartlarında kayak sporu yapılabilecek niteliklere sahip durumdadır. Bakanlar Kurulu’nun onayı sonrasında 26.07.2010 tarih ve 27653 sayılı Resmi Gazete’de Kış Sporları Turizm Merkezi olarak resmen ilan edilen bu alan için aynı yıl içerisinde teknik çalışmalar başlatılmıştır.


Kış Sporları Turizm Merkezi olarak kabul edilen bu bölgede aynı zamanda Yıldız Barajı sayesinde su sporları, doğal güzellikleriyle dağ sporları ve yayla turizmi, entegrasyon sağlanması suretiyle değerlendirilebilecek diğer alanlardır. Sıcak Çermik Bölgesi’ne yakın olması nedeniyle kış sporları ve termal turizm potansiyelinin birlikte değerlendirilmesine de olanak sunmaktadır. Yalnızca Sivas ilinin değil, özellikle çevre illerin de yoğun ilgisini çeken bu merkez, kar sezonunun olduğu dönemlerde son derece canlı hale gelmektedir.


Bu merkezde özel yatırımların önünün açılması, tesisleşme çalışmalarının tamamlanması ve bu şekilde turizm sektörüne katkıda bulunmak amacıyla, ORAN Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Destek Ofisi tarafından, Sivas Yıldız Dağı Otel Yatırımı Fizibilite Etüdü hazırlanmıştır. Bu çalışma sonucuna göre yaklaşık 4,5 milyon Avro toplam yatırım tutarı ve 11 yıl 8 ay geri ödeme süresi öngörülmüştür. Ajansımızın web sitesinden de ulaşılabilecek bu çalışma kapsamında gerçekleştirilen ekonomik, teknik ve mali inceleme ve değerlendirme sonuçları yatırımcılarımızın istifadesine sunulmuştur.