TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas Kale Projesi İmza Töreni Gerçekleştirildi
27 Nisan 2018 Cuma

Tarihi Sivas Kalesi'ni tekrar canlandırmak için Sivas Belediyesi'nin başlattığı çalışmalarla birlikte Orta Anadolu Kalkınma Ajansı girişimleriyle Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında 10 milyon lira fon alan “Sivas Kale Projesi” için imza töreni gerçekleştirildi.


İmza törenine ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Sivas Valisi Davut Gül Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın Ajans Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Sivas Valiliğinde düzenlenen toplantıda ilk olarak söz alan Genel Sekreterimiz Ahmet Emin Kilci, Sivas Belediyesi tarafından CMDP kapsamında Kalkınma Bakanlığına 2015 yılında sunulan ‘Sivas Kale Projesi’nin Kalkınma Bakanlığı'nca fizibilite desteği almaya hak kazandığını söyledi. 2016 yılı içerisinde ajansın 1,1 milyon TL'lik fonuyla fizibilitesinin tamamlandığını hatırlatan Kılcı, Kalkınma Bakanlığı'nın 27 Aralık 2017 tarihli resmi yazısıyla raporunun onaylandığını ve 10 milyon TL'lik destek sağlanacağını vurguladı.


Sivas Kale Projesi hakkında da bilgi veren Genel Sekreterimiz Ahmet Emin Kilci, "Yapım işi için aktarılan 10 milyon TL ve Sivas Belediyesi'nin alt yapı için tahsis ettiği 5 milyon TL'lik eş finansman kaynak ile 2018 yılında hayata geçecek I. etap çalışmaları kapsamında sosyo-kültürel tesisler, kültür sanat evleri ile müze inşa edilecektir. Sivas'ın kent kimliğini yansıtan arasta, bedesten, yöresel yemekler mutfak sanatı merkezi, kütüphane, müzik atölyesi, hamam, kültür-sanat evi ve müze gibi yapıların inşa edilmesiyle birlikte şehir merkezinin bir cazibe merkezine dönüştürülmesi planlanmaktadır." dedi.


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise ilimiz için önemli bir projeye imza attıklarını ifade ederek, "Sivas bir tarih ve kültür şehri. İnşallah ‘Kale Projesi’ ile beraber meydan ile Ulu Cami ve Gökmedrese'ye uzanan aksı bir kültür aksına dönüştüreceğiz. Bu yatırım tamamlanmasının ardından ilimiz turizmine ciddi katkı sunacak." diye konuştu.


Konuşmaların ardından ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ile Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın arasında protokol imzalandı.

GÖRSELLER