TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas İli Tarım, Hayvancılık ve Gıda Sektör Çalıştayı Yapıldı
27 Ağustos 2010 Cuma

Toplantıya Sivas Valisi Sn. Ali Kolat, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Sivas Vali Yrd. Sn. Veysel Çiftçi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yrd. Sn Prof. Dr. Meftuni Yekeler ve diğer ilgililerin katılmış olup Sivas ilinin gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinin  güçlü ve zayıf yanları ile fırsat ve tehditlerinin belirlenmesiyle GZFT (SWOT) Analizinin yapılması çalışması yapılmıştır.

 

ORAN Genel Sekreterimiz Sn. Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU’nun ORAN faaliyetleri hakkında kısa tanıtıcı açılış konuşmasının ardından Sivas Valisi Sn. Ali Kolat ORAN ve SWOT çalışmalarının önemini anlatan bir konuşma yaptı. Ardından ajans uzmanı Mehmet Gürpınar GZFT Analizi hakkında katılımcılara sunum yapmış ve akabinde GZFT Analizine geçilmiştir.
Ajans uzmanı Engin Uz tarafından yönetilen oturumda katılımcılardan ilk olarak Sivas gıda, tarım ve hayvancılığının güçlü yönlerini belirtmeleri istenmiş, daha sonra katılımcılar önem sırasına göre ilk beş maddeye oy vermişlerdir. Sırayla zayıf yönler, fırsatlar ve tehditlerde belirlenerek oylanmıştır. Mevcut durumun belirlenmesinin ardından önemli maddelerin detaylı analizi yapılarak toplantı tamamlanmıştır.

GZFT Analizi toplantısına iştirak eden başta Sn. valimiz Ali KOLAT olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür eder, ajansımızın bölgemizin kalkınmasına öncülük edecek çalışmalarına desteklerini bekleriz. ( 23.08.2010 )