TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas Gelişim Ve Gençlik Derneği Üyelerine Sosyal Girişimcilik Eğitimi Verildi
17 Mart 2020 Salı

2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Ajans’a başvurarak destek almaya hak kazanan Sivas Gelişim ve Gençlik Derneği’nin TR72/19/TD/0102 referans numaralı “Sosyal Girişimcilik Eğitimi” tamamlandı.


11-12 ve 13 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleşen eğitime, Sivas Gelişim ve Gençlik Derneği üyeleri arasından seçilen 18-25 yaş arası 25 öğrenci ve yeni mezun katılım sağlamıştır.


Sosyal/çevresel etki yaratmayı öncelikli amaç olarak belirleyen sosyal girişimler, gelirlerinin yarısından fazlasını ticari faaliyet yoluyla elde eden ve kârlarını öncelikle sosyal amaçları için harcayan kuruluşlardan oluşmaktadır.


Ajans uzmanlarından Tuba UZUNOĞLU ile Mustafa EREN tarafından verilen ve 3 gün süren eğitimde, gençlerin sosyal girişimcilik ve aktif vatandaşlık, iş planı ve gelir modeli geliştirme, sosyal inovasyon, sosyal girişimcilik ekosistemi, sosyal finansman kaynakları, sosyal etki yönetimi, Türkiye’den ve dünyadan iyi sosyal girişim örnekleri gibi konularda bilgi ve becerilerinin artması hedeflenmiştir. Formal olmayan eğitim metotlarının kullanıldığı eğitime gençlerin ilgisi fazla olmuştur.


Sosyal girişimcilik konusunda yapılan çalışmaları takip etmek ve mevcut ağ hakkında bilgi sahibi olmak için https://www.sosyalgirisimcilikagi.org/ web sitesini takip edebilirsiniz.