TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas Engelli Aktif Yaşam Merkezi Projesi Sözleşmesi İmzalandı
4 Şubat 2020 Salı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde Kalkınma Ajansları aracılığıyla yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’na Sivas İl Özel İdaresi tarafından sunulan ve destek almaya hak kazanan “Sivas Engelli Aktif Yaşam Merkezi Projesi” sözleşmesi imzalandı.


Sivas Valisi ve ORAN Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Salih AYHAN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nebi KAYA ve Ajans Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ tarafından imzalanan sözleşmenin toplam bedelinin 3 Milyon TL olarak gerçekleşmesi planlanmaktadır. Projeye yapılacak Ajans desteği ise 2.180.000 TL olacaktır.


Proje ile engelli vatandaşların kullanımına yönelik aktif yaşam merkezi yapılacaktır. Bu aktif yaşam merkezi; engelli bireylerin her yaşta yoğun ve kaliteli eğitim ve ileri yaşlarda mesleki eğitim aldıkları, bu mesleki eğitimi hayata geçirdikleri, korumalı işyerinde çalıştıkları, spor yapabildikleri, kurumsal bakıma ihtiyaç duyan engelli bireylerin bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin karşılandığı (hipoterapi), sosyal yaşam becerilerinin kazandırıldığı, piknik alanları, spor ve sosyal tesislerinin olduğu profesyonel bir merkez olması hedeflenmektedir.

GÖRSELLER