TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Sarıkaya’da Yapıldı
10 Eylül 2015 Perşembe
10.09.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Eylül ayı Yönetim Kurulu toplantısı Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde gerçekleştirildi. Sivas Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkan V. Alim BARUT başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Yozgat Belediye Başkanı Kazım ARSLAN ile Eylül Ayı başında ataması yapılan ORAN Genel Sekreteri Kamil TAŞCI katıldı.

Sarıkaya Kaymakamlığı Toplantı Salonu’ndaki gerçekleşen toplantıda konuşan Vali BARUT; “Ajans tarafından yürütülmekte olan mali destek programları kapsamında hali hazırda toplam proje tutarı 56 milyon TL olan 76 projenin uygulama süreci devam etmektedir. Söz konusu projelere yönelik olarak ihale faaliyetleri, kontrol ve izleme çalışmaları, raporlamalar ve ödeme işlemleri Ajans uzmanları tarafından geçtiğimiz ay içerisinde de eksiksiz olarak gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca, Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında geçtiğimiz ay içerisinde Ajansa başvurusu kabul edilerek değerlendirmesi yapılan faaliyet tekliflerinin değerlendirme sonuçları da Yönetim Kurulu onayının ardından Ajans internet sitesinden ilan edilecektir.

Bununla birlikte, kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefiyle eğitim ve danışmanlık desteklerinin sağlandığı Teknik Destek Programı kapsamında 4. dönem başvuru sonuçları da önümüzdeki günlerde Ajans internet sitesinden ilan edilecek olup, söz konusu projelerin Ekim ayı içerisinde uygulanması öngörülmektedir.

Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların istifade edebileceği Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek programlarına başvurular devam etmekte olup,  söz konusu programlarla ilgili detaylar Ajans internet sitesinde paylaşılmaktadır.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’ne, daha önce Kalkınma Bakanlığı’nda daire başkanı olarak görev yapan Kamil TAŞCI 28.08.2015 tarihi itibariyle Genel Sekreter olarak görevlendirilmiş ve Eylül ayı itibariyle görevine başlamıştır. Yeni Genel Sekreterimize başarılar diliyorum. “ dedi.

Toplantının ardından Yönetim Kurulu üyeleri, Ajans’ın Mali Destek Programı kapsamında destek verdiği Sarıkaya ilçesinde bulunan Antik Roma Hamamı’nı ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldılar.