TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri’de Yapıldı.
6 Eylül 2012 Perşembe
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Eylül ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 5 Eylül 2012 Çarşamba günü saat 16:00’da Oran Kayseri Hizmet Binasında yapıldı. Yönetim Kurulu Toplantısına; Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Şerif YILMAZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Sivas Valisi Zübeyir KEMELEK, Yozgat Valisi Abdülkadir YAZICI, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖZHASEKİ, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf BAŞER, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin AYDIN, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat ÖZATA, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan CAN, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa BOYDAK ve Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU katılmıştır. 

Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Şerif YILMAZ başkanlığında başlayan toplantıda, Nisan ayı itibariyle başlayan Doğrudan Faaliyet Destek Programına bugüne kadar başvuruda bulunan 29 faaliyet teklifinden 7 faaliyet teklifi başarılı bulunarak sözleşmelerin imzalandığı ve 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı için başvuruların belirlenen toplam destek tutarı olan 600.000 TL’ye ulaşılıncaya kadar devam edeceği belirtildi. Projelere verilecek destek miktarının asgari 20.000 TL ve azami 50.000 TL olacağını belirten YILMAZ programa başvuruların ise 16 Kasım 2012 tarihi itibariyle sona ereceğini vurguladı. 


Ayrıca, Mayıs ayı itibariyle kamuoyu ile paylaşılan Teknik Destek Programı kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na şuana kadar 19 proje başvurusu yapıldığını ve bu projelerden 9’unun değerlendirilmesi sonucu 8 proje başarılı bulunarak sözleşmelerin imzalandığını sözlerine ekleyen YILMAZ kalan diğer 10 projenin değerlendirmesinin en kısa zamanda sonuçlanacağını belirtti.  Bu çerçevede, desteklenecek teknik destek talepleri için tahsis edilen toplam kaynak tutarının ise 350.000 TL olduğu ve programa başvuruların Eylül-Ekim ve Kasım-Aralık aylarını kapsayan ikişer aylık dönemler halinde alınmaya devam edeceği belirtildi. 

Toplantının devamında; Ajansın 2014-2023 dönemi TR72 Bölge Planı (Kayseri, Sivas, Yozgat) hazırlık çalışmalarının başlamış olduğu; bu kapsamda, önceki aylarda Yozgat ili Yerköy, Aydıncık, Çekerek, Boğazlıyan, Yenifakılı, Çandır, Akdağmadeni ilçeleri ve Sivas’ın Altınyayla, Koyulhisar, Suşehri, Akıncılar, Gölova, Kangal, Divriği, Yıldızeli, İmranlı ilçeleri Stratejik Analiz toplantılarının Ajans yönetiminde gerçekleştirilerek ilçeye ilişkin proje ve yatırım fikirleri ile ilçenin sorunları, çözüm önerileri, potansiyelleri ve potansiyellere yönelik faaliyetlerinin değerlendirildiği ve önümüzdeki aylarda bölgemizdeki diğer ilçelerde de stratejik analiz çalışmalarının devam edileceği ifade edildi. 

02-04 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yarışma Sınavı sonucunda Ajansta çalışmaya hak kazanan yeni Uzman ve Destek Personellerin göreve başlamış bulunduğunu belirten YILMAZ yeni personel istihdamı ile daha da güçlenen Ajans kadrosunun bölgemiz için faydalı işler gerçekleştirmesi temennisini dile getirdi. 

Toplantı, basına kapalı olarak devam eden oturumun ardından sona erdi.