TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Eylül Ayı Yönetim Kurulu Kayseri’de Toplandı
26 Eylül 2018 Çarşamba

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman KAMÇI başkanlığında toplandı. Ajans Merkez Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya, Kayseri Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman KAMÇI, Sivas Valisi Davut GÜL, Yozgat Valisi Kemal YURTNAÇ, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa ÇELİK, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat ÖZATA. Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil ŞAHBAZ, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Ajans Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin KİLCİ katıldı.


Kayseri Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman KAMÇI, toplantıda yaptığı konuşmada; Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Mali Destek Programlarının değerlendirme süreçleri tamamlanmış olup geçtiğimiz aylardaki yönetim kurulu toplantılarımızda destek almaya hak kazanan başvuru sahiplerini ilan etmiş ve sözleşme süreci başlamıştı. Bu aşamada kar amacı gütmeyen kurumlar ve KOBİ’ler ile sözleşmeler imzalanmış olup projeler başlamış bulunmaktadır. Sosyal ve Kentsel Altyapı, Tarım Altyapısı programları ile kar amacı gütmeyen kurumlara ve Endüstriyel Gelişim programı ile de KOBİ’lere toplamda 20 Milyon TL’ye yakın destek sağlanacak olup 35 milyon TL yatırım Bölgemize kazandırılmış olacaktır. Tüm başvuru sahiplerine hayırlı olmasını temenni eder, yatırımlarının bereketli olmasını dileriz. “ dedi.


KAMÇI; Fizibilite Destek Programı ve Teknik Destek Programında başvuruların alınmaya devem ettiğini belirten Vali Kamçı, “Fizibilite programı ile kar amacı gütmeyen kurumlar(Kamu kurumları, belediyeler, STKlar, OSBler ve kooperatifler gibi) tarafından yapılacak olan başvurular ile yatırım fikirlerinin fizibilitesinin hazırlanması için 200 bin TL’ye kadar, teknik destek programı ile de yine kar amacı gütmeyen kurumların kurumsal kapasite gelişimi için ihtiyaç duydukları eğitim ve danışmanlık desteği 50 bin TL’ye kadar karşılanabilecektir.” ifadelerini kullandı.


KAMÇI, Ajansı’nın yaptığı diğer çalışalar hakkında verdiği bilgilerde ise; “Bilindiği üzere Ajansın güdümlü proje mantığı ile vermiş olduğu destekler var ve bu anlamda Kayseri’de Kayseri OSB’nin başvuru sahibi olduğu “Fuar ve Kongre Merkezi” projesine 11,5 milyon TL, Erciyes Üniversitesi’nin başvuru sahibi olduğu “ Erciyes Kordon kanı ve Doku Bankası” projesine ise 3,5 milyon TL destek vermekteyiz. Sivas’da yapılması planlanan “ Hamidiye Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi “ ve Yozgat’ta yapılması planlanan “ Yozgat hayvan hastanesi ve borsası” projeleri için de Bakanlığımızın onayı beklenmekte olup yakın zamanda ilerleme kaydetmeyi umuyoruz. Bugünkü toplantımız ile iki güdümlü projenin daha teklifini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ileteceğiz. İlki Bölgemizin 3 ilini de kapsayan ve Ticaret ve Sanayi Odalarının ortaklığı ile yürüyecek olan “ Uygulamalı Yalın İmalat” projesidir ki bu proje ile bölgedeki uygun sektörlerdeki firmaların verimliliğini artırmak ve maliyetlerini düşürmek planlanmaktadır. Bir diğer proje de “ Jeotermal kaynakların etkin kullanımı” projesidir ki bu proje ile de Sarıkaya ve Sorgun ilçelerinde termal kaynaklar için toplama ve dağıtma merkezi kurulumu planlanmaktadır.” konularına değindi.


Vali KAMÇI’nın konuşmasının ardından ORAN Eylül ayı Yönetim Kurulu Toplantısı basına kapalı devam etti.