TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, 23-24 Ocak 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen Türk-Macar Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısına ve Türk-Macar İş Forumuna katıldı.
29 Ocak 2013 Salı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Türk-Macar Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı vesilesiyle T.C. Sağlık Bakanı ve Türk-Macar KEK Eş-Başkanı Sn. Recep Akdağ’ın 23-24 Ocak 2013 tarihlerinde Macaristan’a resmi ziyareti kapsamında gerçekleştirilen Türk işadamları heyet ziyareti ve Türk-Macar İş Forumuna katıldı.

T.C Budapeşte Büyükelçisi H.Kemal Gür, Macaristan Ankara Büyükelçisi Dr. Hovari Janos, Büyükelçi Istvan Szabo, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, DEİK Türk Macar İş Konseyi Başkanı ve Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, Macaristan İstanbul Ticaret Ataşesi Janos Weiss, T.C. Budapeşte Ticaret Müşavirleri Evrim Demirci Soranlar, Fatma Seda Sevgi, THY Macaristan müdürü Levend Arısoy, TÜMŞAD Genel Sekreteri Dr. Kamil Nas, DEİK Türk Finlandiya İş Konseyi Başkanı Halil Kulluk, Abdi İbrahim İlaç AŞ'den Nezih Barut, Koçkaya Holdig'den Alpaslan Kaya, Dialogus Platform Dernek Başkanı Ömer Almak, Emin Altaç, Demirhan Efendioğlu, Murat Yıldız ve Tarık Tekeş ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ( ORAN ) Genel Sekreteri Dr. H Mustafa Palancıoğlu’nun katıldığı toplantıda HITA Başkanı Erzsébet Dobos, “Macaristan İş ve Yatırım Ortamı” hakkında sunum verirken, T.C. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Uzmanı Zeyneb Başel Türkiye İş ve Yatırım Ortamı hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 

Sonrasında Macar –Türk İş Konseyi Eş-Başkanı Andras Rev, “Türkiye ve Macaristan Arasında İşbirliği İmkanları” adlı bir konuşma gerçekleştirdi. DEİK/ Türk-Macar İş Konseyi Eş-Başkanı Sn. İsmet Güral, Macaristan Dışişleri ve Dış Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Sn. Péter Szíjjártó ve Sağlık Bakanı ve Türk-Macar KEK Eşbaşkanı Sn. Recep Akdağ’ın konuşmalarını müteakip Türk-Macar İş adamları toplantısına geçildi.

Ayrıca, Sn. Bakan Recep Akdağ’ın katılımıyla Macaristan’da yerleşik Türk girişimcilerle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirilerek Türk girişimcilerin önünü açmak için yapılması gereken çalışmalar tespit edilmiştir.


Türk-Macar İş Forumu (Macaristan)


Türk-Macar İş Forumu (Macaristan)


Türk-Macar İş Forumu (Macaristan)