TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN – MÜSİAD İşbirliğinde Yabancı Alım Heyeti İş Görüşmeleri
28 Kasım 2018 Çarşamba

21-24 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen 17. MÜSİAD Expo İş Formu ve Uluslararası Alım Heyetleri organizasyonun öncesinde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve TR72 MUSİAD Şubeleri ortak bir projede bir araya geldiler.


Kayseri Yatırım Destek Ofisi ve Kayseri Müsiad Şube Yönetimi koordinasyonunda yürütülen işbirliği kapsamında; Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan gelen iş adamları heyeti, Müsiad Expo ile eş zamanlı olarak Kayseri, Sivas ve Yozgat illerindeki sanayicilerle ikili işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdiler.


İlk olarak 22 Kasım günü Sivas’a ulaşan ve Sivas Yatırım Destek Ofisi ve Müsiad Sivas şubesi yetkililerince karşılanan heyet, medikal, metal ve gıda sanayinde çok sayıda alım anlaşması gerçekleştirdi. Ardından Yozgat’a hareket etti. B2B Organizasyonunun ikincisinin de bu ilde yapılmasının ardından heyet Kayseri’ye hareket etti.


TR72 Bölgesi iş adamları ile Yabancı iş adamlarının katılım sağladığı B2B organizasyonu, Sivas ve Yozgat illerinden sonra, 23 Kasım 2018 günü sabah saatlerinde Kayseri'de Erciyes Dağı gezisi ile devam etti. Erciyes A.Ş. binasında Kayseri YDO tarafından yapılan hoş geldin konuşmasının ardından Erciyes Kayak Merkezi sunumu gerçekleştirildi. Kayserili iş adamları ile 15:30’da başlayan B2B görüşmeleri sonrası, program gala yemeği ile sona erdi.


Türkiye-Nijerya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail TAMER, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh BÜYÜKKILIÇ, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet ÇOLAKBAYRAKTAR, Afrika ve Orta Doğu'dan gelen firma temsilcileri ile Kayserili iş adamları katıldığı gala yemeğinde, toplamda 1.000’in üzerinde iş görüşmesinin gerçekleştiği programın sonuçları ve TR72 illerine yapması beklenen katkılar vurgulandı.


Ticaretin artması için geçmişte çeşitli programların düzenlendiğini hatırlatan OLGUNHARPUTLU, "Kayserili iş adamlarımızla yaklaşık bine yakın iş görüşmesi gerçekleştirdik. Bu görüşmeler sonucunda satın alma anlaşmaları da gerçekleştirildi. Dış ticaret konusunda adımlar atıldı." dedi.


ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ ise Kayseri'nin tarihi ve kültürüyle köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. KİLCİ, Kayseri'de gelişmiş firmaların bulunduğunu ve yapılacak anlaşmalarla ülke bazında uzun vadede fayda sağlanacağını kaydetti.