TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Yozgat YDO Viyana’dan döndü
1 Aralık 2015 Salı

Ajans Yozgat yatırım Destek Ofisi Viyana’da 5 gün süren yoğun bir çalışmadan sonra Yozgat’a geri döndü.  Viyana Türk Ticaret Müşavirliği’ne Viyana’da bir dizi temas ayarlaması için talepte bulunan Yozgat Yatırım Destek Ofisi yatırım ve promosyon işlemlerini gerçekleştirerek Yozgat’a geri döndü.

Ajans Genel Sekreteri Kamil TAŞCI “Avusturya Viyana yatırım promosyonu çalışmamızı sonlandırdık. Ajans Yozgat YDO Koordinatörümüz Timur YILDIZ’ın yanında memleketi Yozgat olan Ajans İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Mahmut AKBABA arkadaşımızı da görevlendirdik. Yozgat’a yatırım çekme stratejilerimizin temel ayaklarından olan gurbetçi vatandaşlarımızı ve iş adamlarımızı ziyaret ettiler. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Viyana Türk Ticaret Müşavirliği’nin ifadesi ile bu maksatla bu ziyareti  o bölgede gerçekleştiren ilk kalkınma ajansıyız. Özellikle Yozgat ve Sivas illeri dışında yaşayan hemşehrililerimize yönelik çalışmamız olacak. Ajans kaynağı haricinde bölgeye fon bulan ve kullandıracak olan da ilk Kalkınma Ajansıyız. Göreve başladığımızın henüz 2. ayındayız. Bu ilkler devam edecek” şeklinde konuştu.

Ajans Yozgat YDO Viyana Türk Ticaret Müşaviri Ayşe Şule ÖZDOĞAN ve uzmanlarının da eşlik ettikleri ziyaretlere Viyana Büyükelçisi Hasan GÖĞÜŞ ile başladı. Ardından Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan ATAY‘ı ziyaret ederek Ajansın ilgi odaklarını ayrıntıları ile paylaştı.

Viyana’da hatta Avusturya’da önemli bir konuma sahip iş adamı hemşerimiz Hüseyin ÜNAL’ı ziyaret eden Ajans Yozgat YDO ülke ekonomisindeki istikrar ile Türkiye’de ve Yozgat’ta yatırımın “kazan-kazan” yaklaşımı ile açıklanacağını iddia etti.

Yozgatlılar Federasyonu, Yozgatlılar Derneği, Viyana TÜMSİAD, Viyana MÜSİAD şubelerinin de katılım sağladığı geniş katılımlı bir toplantıda “Yozgat Yatırım Ortamı” sunumu gerçekleştiren Ajans Yozgat YDO Koordinatörü Timur YILDIZ “Bizler bugün kamu adına burada bulunmaktayız, bir çoğunuzun memleketinize dönme fikri taşıdığını biliyoruz. Aklınızın bir köşesinde de olsa Yozgat’ta yatırım düşündüğünüzde kamu güvencesi ile mevzuatta belirlenmiş görev ve yapısı bizler orada olacağız” dedi.

MÜSİAD Viyana Şubesi Başkanı Faruk CAN Ajans Yozgat YDO Koordinatörü Timur YILDIZ’ın  sunumdan önce yaptığı konuşmada “Türkiye’den gelen misafirlerimizi özellikle genç nesil arkadaşların can kulağı ile dinlemelerini istiyorum, misafirlerimiz ülkemiz adına çok heyecanlı derslerini çok iyi çalışmışlar, Türkiye’ye bu istikrar ortamında dönme zamanı geldi” ifadelerine yer verdi.

Ajans Yozgat YDO sadece yerel aktörleri değil kendi çalışma alanında yabancı aktörleri de ziyarette bulundu. Viyana’da Wirtschaft Agentur Wien –Viyana Kalkınma Ajansı‘na da bir ziyarette bulunarak fikir alışverişinde bulundu. Viyana Belediyesine bağlı olarak Kalkınma Ajansının yürütmüş olduğu projeleri yakından takip eden Yozgat YDO “İyi Örnek Uygulamaları ve Ticarette Uluslararasılaşma” konularında ortak çalışmalar yapmak adına prensipte anlaşma sağladılar.

Ajans Yozgat YDO Koordinatörü Timur YILDIZ “ Başta Viyana Türk Ticaret Müşavirimiz AyşeŞule ÖZDOĞAN’a programı hazırlamamızda sağladıkları katkı için Ajans ve YOZGAT adına teşekkür ediyoruz, Viyana Büyükelçisi Hasan GÖĞÜŞ’e, Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan ATAY’a, değerli hemşerimiz iş adamı Hüseyin ÜNAL’a, Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Feyzullah ANDAK’a, bizleri her an yalnız bırakmayan Behçet KARAER’e, sunumuzda ev sahipliği yapan MÜSİAD Viyana Şube Başkanı Faruk CAN’a ve Viyana’daki tüm Yozgatlı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz, artık düzenli olarak Avrupa’daki hemşerilerimizi, iş adamlarımızı ziyaret edeceğiz, onlara yalnız olmadıklarını hissettireceğiz” dedi.