TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Yerköy’de Turizme Yönelik Fizibilite Çalışmalarına Başladı
10 Mart 2014 Pazartesi
Yozgat İlimizin jeotermal kaynaklarının daha verimli kullanılması, bölge için katma değer oluşturması ve geleceğe yönelik olarak gerçekleştirilecek projelere yön göstermesi amacıyla Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bankası desteğiyle Yozgat ili Yerköy İlçemizde termal ve kongre turizmine yönelik planlama ve fizibilite çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda Yozgat Valisi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir YAZICI, Vali Yardımcısı Kemal ŞAHİN, Yerköy Kaymakamı Nevzat ŞENGÖK, Belediye Başkanı Mehmet AĞAOĞLU, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI, Kalkınma Bankası İş Ürün ve Planlama Daire Başkanı Serdar KABUKÇUOĞLU ile ilgili kurum temsilcilerinin katıldığı toplantı Yerköy Kaymakamlığı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali YAZICI, Yerköy’de bulunan 3 adet jeotermal kuyudan elde edilen suyun değerlendirilmesi ve ilçenin bir cazibe merkezi haline getirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Jeotermal suların öncelikli turizme kazandırılması ve devamında ise seracılıkta kullanılması için başlatılan çalışmanın tüm hızı ile devam ettiğini vurgulayan YAZICI,  ilçeye güzel yatırımlar kazandırılacağını; plansız ve programsız hareket etmek istemediklerini kaydetti.

Buraya yatırım yapacak iş adamlarımıza gerekli kolaylığın sağlanacağını ifade eden YAZICI, yatırımlar sonrasında ilçemizde uluslararası kongre ve toplantıların yapılacağına inanıyorum. Burada insanlar toplantılarını yaparken bir yandan da tatillerini yapmış olacaklar” diye konuştu.

Toplantı sonrasında Yerköy İlçesinde turizm açısından uygun olabilecek kamu arazileri yerinde incelendi.

Çalışma kapsamında bölgenin termal ve kongre turizmine uygunluğunun, pazar durumunun ve yapılması öngörülen yatırımların sürdürülebilirliğinin araştırılması ve konuya ilişkin stratejik planlar ve eylem planların hazırlanması hedefleniyor.