TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN ve Sivas Kamu Hastaneleri Birliği’nden İşbirliği Hamlesi
18 Aralık 2015 Cuma
18.12.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Sivas Kamu Hastaneleri Birliği 15 Aralık 2015 tarihinde önümüzdeki dönemi kapsayacak şekilde İşbirliği Protokolü imzaladı. İmza törenine ORAN Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, SKHB Genel Sekreteri Yavuz ORAK, Sivas YDO Koordinatörü Sinan DÜNDAR ve Uzman Yunus Emre ŞEKER katıldı.

Söz konusu protokol vesilesiyle, ulusal/uluslararası projeleri ile bilimsel çalışmalar, yerinde gözlem, seyahat, eğitim, danışmanlık, araştırma-geliştirme faaliyetleri ile ilgili işbirliğini artırmak adına, Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği arasındaki işbirliğini güçlendirmek hedeflenmiştir. Protokol, Kalkınma ve Sağlık Bakanlığı, TÜBİTAK, Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası, Avrupa Birliği ve benzeri kurumlara ortak başvurular yapılarak Sivas’ın kalkınması için ortak fon bulma girişimlerini, iyi örnek inceleme seyahatlerini, ulusal ve uluslararası eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini kapsamaktadır.  
 
Toplantıda konuşan Ajans Genel Sekreteri Sn. TAŞCI, bu işbirliği protokolü vasıtasıyla, gelir ve ortalama eğitim süresi gibi kalkınmanın üç ana başlığından biri olan ortalama yaşam süresi kriterine hizmet etmeyi hedeflediklerini belirtti. SKHB Genel Sekreteri Sn. ORAK, söz konusu işbirliği protokolü ile tıbbi derinlik artırılarak, Ar-Ge’ye ve bilgiye dayalı yeni nesil sağlık hizmetlerini getirmek adına önemli adımların atılacağını belirtti.