TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Sarız’ı Ziyaret Etti
27 Kasım 2015 Cuma
27.11.2015

26 Kasım 2015 tarihinde Kayseri Yatırım Destek Ofisi Birimi uzmanları Ahmet Emin KİLCİ ve Mehmet Fatih YAPRAK Sarız ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak Sarız kaymakamı Dr. Ömer YILMAZ makamında ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyarette ilçede devam eden kamu yatırımları ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi alındı. İlçenin ülke bazında tanıtım ihtiyacına vurgu yapan YILMAZ, özellikle Sarız Kilimi’nin coğrafi işaret kapsamına alınması için çalışmalara başlandığını, ancak kilim dokumacılığının kaybolmaması için halka gelir getirici bir yapının kurulması gerektiğini belirtti.

İlçe belediye başkanı Ömer Faruk EROĞLU ile yapılan görüşmede ise belediyenin yapmakta olduğu altyapı ve sosyal faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İlçenin ana geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık alanında yenilikçi yaklaşımlar ile çiftçinin daha fazla kaynak oluşturabildiği ürünlere yönelmenin önemi üzerinde duruldu. İlçenin meyve üretiminde potansiyele sahip olduğu ve bu konuda iyi uygulama ziyareti ile çiftçilere yol göstermenin mümkün olabileceği belirtildi.

Hem Sayın YILMAZ’a hem de Sayın EROĞLU’na Ajans destek mekanizmalarından bahsedildi, Ajans’ın desteklerinden ilçenin nasıl faydalanabileceği konusunda bilgi verildi.

Bölge halkı ile yapılan görüşmelerde ise ORAN Kalkınma Ajansı ve çalışmaları vatandaşlara aktarıldı ve bölge halkını ihtiyaçları ve genel konularda düşünceleri dinlendi.