TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Nisan Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat’ta Yapıldı.
24 Nisan 2012 Salı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Nisan ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 24 Nisan 2012 Salı günü saat 11.00'da Yozgat Valiliği Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Yönetim Kurulu Toplantısına; Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Yozgat Valisi Necati ŞENTÜRK, ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Kayseri Valisi Mevlüt BİLİCİ, Sivas Valisi Ali KOLAT, Sivas Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf BAŞER, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin AYDIN, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı Ayhan CAN, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Osman YILDIRIM, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÖZIŞIK ve Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU katıldı.


Toplantıda, Nisan ayı itibariyle ilan edilen 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı ile ilgili bilgiler veren Yozgat Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Necati Şentürk, başvuru sürecinin başlamış olduğunun ve program kapsamındaki faaliyetlerin, bölgenin kalkınması ve rekabet gücünün artırılabilmesi açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Ayrıca, “Bölge ekonomisine yönelik oluşabilecek tehdit ve risklere karşı acil tedbirlerin alınmasında ve kritik öneme sahip araştırma, planlama çalışmalarının yapılmasına zemin hazırlayacak Faaliyet Destek Programı; bölge için önemli olabilecek stratejik eylemlerin başlatılması ile büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede katkı sağlayacak olan faaliyetlere destek sağlayacaktır” dedi. Bu program kapsamında desteklenecek faaliyetler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 600.000 TL olduğunu vurgulayan Şentürk, verilecek destek miktarlarının asgari 20.000 TL ve azami 50.000 TL olacağını söyledi. Destek kapsamında faaliyet bütçesinin en az %25’i, en fazla ise %100’ü hibe olarak desteklenecek olup, programa başvurular 16 Kasım 2012 tarihi itibariyle sona erecektir.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ayrıca, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle, hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Mayıs ayı itibariyle Teknik Destek Programını kamuoyu ile paylaşacaktır. Bu program kapsamında desteklenecek teknik destek talepleri için tahsis edilen toplam kaynak tutarı ise 350.000 TL’ dir.

Bu çerçevede,  yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalar için eğitim alma, plan, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık hizmeti ve lobi faaliyetleri ile uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlere teknik destek sağlayacaktır.

 
Teknik Destek Programı kapsamında destek yararlanıcısına doğrudan bir ödeme yapılması söz konusu olmayıp, talep edilen teknik destek doğrudan Ajans tarafından veya hizmet alımı yoluyla sağlanacaktır. Program kapsamında teknik destek başvuruları Mayıs-Haziran, Temmuz-Ağustos, Eylül-Ekim ve Kasım-Aralık aylarını kapsayan ikişer aylık” dönemler halinde sürekli olarak alınacaktır.

Toplantı, basına kapalı olarak devam eden oturumun ardından sona erdi.