TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Kayseri Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti
25 Aralık 2015 Cuma
24.12.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil TAŞCI ve ORAN uzmanlarından oluşan heyet, Kayseri Ticaret Odası'na düzenledikleri ziyarette Kayseri Ticaret Odası Başkanı ve ORAN Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut HİÇYILMAZ ile görüştü. Görüşmede, 2016 yılında ORAN tarafından yapılması planlanan faaliyetler ve Kayseri'nin gelişme eksenleri doğrultusunda Kayseri'deki aktörlere düşen görevler ele alındı.

ORAN Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, Kayseri'nin daha müreffeh ve sosyo ekonomik gelişmişlik düzeyi yüksek bir şehir olması için Ajans olarak her türlü çabayı göstereceklerini dile getirdi. Bu bağlamda, Ajans'ın Bölge'ye yatırım çekme gayretlerinin karşılıksız kalmadığını, Sivas ve Yozgat için 20 milyon TL'lik yatırım sözü aldıklarını; Kayseri için de Ajans'ın yatırım fonları araştırdığını ve 2016 yılında bu fonların şehre çekileceğini vurguladı. Sn. TAŞCI ayrıca, TR72 Bölgesi illerinde il kalkınma kurulları yapısının oluşturularak her ildeki kalkınma kurulu üyelerinin daha aktif rol almalarını arzuladıklarını iletti. Yine Ajansın Kayseri'de düzenlemeyi planladığı Kayseri Kalkınma Çalıştayı hakkında bilgi vererek, bu noktada Kayseri Ticaret Odası'ndan destek talep etti. TAŞCI son olarak, bu tarz organizasyonlarla ildeki aktörlerin mütemadiyen bir araya gelerek şehirle ilgili eylem planları oluşturmaları ve bu planların hayata geçirilmesini sağlamaları gerektiğini söyledi.

KTO Başkanı ve ORAN Yönetim Kurulu üyesi Mahmut HİÇYILMAZ ise; Kayseri için çalışan her bireyin ve kurumun ortak bir dil konuşmasının, kentin hedeflerini kısa ve uzun vadeli olarak işleyecek olan eylem planları ile mümkün olacağını söyledi. Kayseri'nin, bölgemizin ve nihayetinde ülkemizin gelişmesinin ve menfaatlerinin her şeyden önce geldiğini belirten HİÇYILMAZ, bu konuda her türlü çalışmada kurumsal olarak yer alacaklarını dile getirdi.