TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Kalkınma Ajansı'ndan Yozgat'ta Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ziyaret
10 Mart 2016 Perşembe
 10.03.2016
ORAN Genel Sekreteri Kamil TAŞCI ve İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Mahmut AKBABA   Yozgat'ta kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti. Ziyaretlerde; ORAN Kalkınma Ajansının çalışmaları ve 2016 yılı hedefleri hakkında bilgi verildi. Görüşmelerde; TR72 Bölgesinde İl düzeyindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının üst ve orta seviye yöneticilerinin katılacağı ve alt birim düzeyinde takip edilen işlerin diğer kurum ve kuruluşlara tanıtılacağı KAMU DİPLOMASİSİ PLATFORMU ÇALIŞTAY'ları gerçekleştirilmesi, kurumların alt birim başkanları/müdürleri/yöneticilerinin birimlerini ve projeleri hakkında bilgi vermeleri hakkında görüşüldü.

Yozgat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin ÖZDEMİR makamında ziyaret edildi. Görüşmede Yozgat tarımında katma değerli üretim yapısına geçişte Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin önemi, TR72 Bölgesi Tarım Konseyi, Tarım KOBİ'si Projesi, Çiftçi Eğitimleri, Tarım üzerine ORAN destekleri hususlarında görüş alışverişi yapıldı.



Yozgat Çayıralan ilçesi Kaymakamı Ömer Faruk YÜCE makamında ziyaret edildi. ilçe'nin Lavanta üretiminde önemli avantajı olduğuna değinen YÜCE, Lavanta Üretime ilişkin Ajans desteğini talep etti. Ayrıca, ilçede önemli oranda(3800/13500) yaşlı nüfus olduğu, bu nüfusun Sosyal Desteklerden yeterince istifade edemediği, bu nüfusa yönelik Bakım Merkezi ve Sosyal Mekanlara olan ihtiyaçtan bahsetti. Ajansın Kentsel ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programından nasıl yararlanılabileceğine ilişkin bilgi verildi.


Yozgat Çayıralan ilçesi Belediye Başkanı Yasin ŞAHİNER ziyaret edildi. Ajans destekleri hakkında bilgi verilen ŞAHİNER ilçe merkezinde Pazar yerine olan ihtiyaçtan bahsetti. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Uygulamalı Lavanta Yetiştiriciliği Fizibilitesi Hazırlanması, CMAP ile işbirliği yapılması Sosyal Kalkınma Modeli, Geriatri Hizmet İhtiyacı Araştırması Sosyal Altyapı - Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi verilmesi görüşüldü.



Yozgat İl Ticaret Müdürü İbrahim AKDAŞ makamında ziyaret edildi.