TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Kalkınma Ajansı Desteği İle Kodlama Eğitimi Gerçekleştirildi
1 Şubat 2018 Perşembe

ORAN Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde ve Habitat Derneğinin işbirliği ile Kayseri’de kodlama eğitimi gerçekleştirildi. “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi kapsamında 25-26 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleşen eğitime 8-12 yaşları arasında 12 çocuk katıldı.


Çocukların bilgisayar karşısında tüketici konumdan çıkıp üretici olmalarını ve algoritmik düşünce sistematiğini içselleştirmelerini hedefleyen kodlama eğitimi çocuklar için kod okuryazarlığına giriş niteliğinde olması planlandı. Eğitimde çocukların oyun tasarlayabilmeleri için tasarlanmış basit ve görsel bir programlama dili olan KODU programı üzerinden uygulamalar gerçekleştirildi.


Eğitimlere katılan çocuklar, kendi ürettikleri projeleri değerlendirme şansı da bulacak. KODU ile program yazan ve tüm Türkiye çapında KODU Cupa katılmak için başvuruda bulunan ve projelerini paylaşan adaylara ait projeler, oluşturulacak bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye girecek ilk 10 projenin sahipleri, 2018 yılında düzenlenecek KODU Cup Ödül Töreni’ne davet edilecek.


Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için https://goo.gl/2tjV5u adresini ziyaret edebilirsiniz.

GÖRSELLER