TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Kalkınma Ajansı AgroSİVAS 2016’daydı
6 Eylül 2016 Salı
 04.09.2016

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen AgroSivas Tarım ve Hayvancılık Fuarı, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri ve kamu kurum ile kuruluşlarını bir araya getirdi. 1-4 Eylül 2016 tarihleri arasında faaliyet gösteren fuar, Sivas Valisi Davut Gül, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat PAKDİL, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas TSO Başkanı Osman YILDIRIM, Sivas milletvekilleri, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Ahmet Emin KİLCİ, Sivas YDO ve diğer il protokolünün katılım sağladığı açılış töreni ile faaliyete geçti.

Girişte tarım aletleri ve ekipmanları bölümü olan fuar, ilçe stantları, kamu kurumu stantları ve hem yerel hem de ulusal sektör temsilcilerine ait stantlara ev sahipliği yaptı. Dört gün boyunca yoğun katılımın yaşandığı fuardan, hem kamu kurumları hem de özel sektör temsilcileri memnun olarak ayrıldılar.             

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı kendine özgü standı ile söz konusu fuara 2. kez katılım sağladı. Ajans Standı Sivas Valisi Davut Gül ve protokolün ziyareti ile faaliyete geçti. Çok sayıda ziyaretçinin bilgilendirildiği stantta ORAN Kalkınma Ajansı’na ait raporlar, araştırma yayınları, broşürler ve diğer çalışmalara ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Mali destekler, uygulamalı girişimcilik eğitimleri ve diğer devlet destekleri hakkında çok sayıda ziyaretçiye bilgilendirme yapıldı. 

Özel sektör temsilcilerinin yanı sıra dört gün boyunca kamu kurumu temsilcilerinin de ziyaret ettiği stantta, devletin diğer destek kurumları olan KOSGEB ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortak etkinlikler yapıldı. Sivas Yatırım Destek Ofisi’nin dört gün aktif olarak yer aldığı fuarda, çalışanlar tarafından yapılan bilgilendirmeler gün boyu devam etti.