TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN İle Abdullah Gül Üniversitesi Ortak Çalışmasıyla Üniversite Sanayi İşbirliği Masaya Yatırıldı
17 Ocak 2014 Cuma

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), “Üniversite Sanayi  İşbirliği” çerçevesinde yapılabilecek faaliyetler ve üniversitenin sahip olduğu bilgi birikiminin üretime aktarılması konusunda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Ajans Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıya Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr.  İhsan SABUNCUOĞLU, Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI, Akademisyenler  ile  Ajans Uzmanları katılım sağladı.

Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI, Ajans olarak geride bırakılan 3 yıl zarfında bölgede faaliyet gösteren sanayicilerle yakın işbirliği içerisinde faaliyetlerini sürdürdüklerini ve bölgede üretimden elde edilen katma değerin artırılabilmesi için Üniversite-Sanayi işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Ajans olarak bu kapsamda KOBİ’lere sağlanan mali desteklerde Ar-Ge ve yenilik içeren projelere öncelik verildiğini ifade eden GAVGACI, bundan sonraki süreçte de üniversite-sanayi işbirliğini teşvik etmeye yönelik faaliyetlerinin devam edeceğini vurguladı. 

Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLUAbdullah Gül Üniversitesi olarak eğitim alanında olduğu gibi araştırma alanında da, dünya standartlarında iyi bir üniversite olma hedefiyle yola koyulduklarını belirterek faaliyetlerine bu perspektifle devam edecekleri vurgusunda bulundu. Rektör SABUNCUOĞLU, “Abdullah Gül Üniversitesi olarak eğitim ve araştırma boyutuyla, en iyi toplumsal etkiyi oluşturmak istiyoruz.  Bu konudaki hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. 2028’e kadar süren 15 yıllık bir master planımız var. Üniversite olarak, üniversite-sanayi işbirliğine önem veriyoruz. Ancak bu işbirliğinin sözde kalmamasını, uygulamaya geçmesini istiyoruz. Katma değeri daha yüksek, ileri teknolojiyi üretmek zorundayız. Bu amaca yönelik gerçekleşecek faaliyetlerde Ajans ile işbirliği içerisinde hareket etmek istiyoruz.” dedi.

Toplantı Ajans uzmanlarının saha deneyimlerinin paylaşımı ve Ajans ile Üniversite arasında konuyla ilgili müzakereler ve görüş alışverişlerinin ardından sona erdi.