TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Heyeti Güney Kore'de temaslarda bulundu.
26 Temmuz 2012 Perşembe
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Yönetim Kurulu Başkanı Yozgat Valisi Necati ŞENTÜRK başkanlığındaki bir heyet ile 8-16 Temmuz tarihleri arasında Güney Kore’de bir takım temaslarda bulundu. Çalışma ziyaretine Yönetim Kurulu Üyelerinden; Sivas Valisi Ali KOLAT, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin AYDIN, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat ÖZATA, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan CAN, Kalkınma Kurulu Başkanı Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit ÖZKANCA, Genel Sekreter Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU ve biri birim başkanı olmak üzere 3 Ajans uzmanı ile Kalkınma Bakanlığı uzmanı Abdullah BAŞAR katıldılar. 

Büyükelçilik ziyareti
Güney Kore Büyükelçimiz Naci SARIBAŞ, ziyarette Güney Kore hakkında genel bilgiler aktardıktan sonra Ticari Ataşelik eliyle alınan randevular ve haftalık program hakkında bilgi verdi. Programın 3. Gününde heyet onuruna bir akşam yemeği veren Büyükelçimiz yemekte bu tür ziyaretlerin öneminden ve faydalarından bahsetti. Kalkınma Ajanslarının bu tür programlar düzenleyerek bölgelerinin vizyonlarına yapacakları katkıları önemsediğini ifade etti.


 
Samsung R&D ziyareti
Kore’nin en büyük iki holdinginden biri olan Samsung’un elektronik bölümü Ar-Ge departmanı olan Samsung D’light ziyaretinde son teknolojik ürünler hakkında bilgi alındı.


 
Korea Federation of Small and Medium Businesses (KBIZ) ziyareti
Güney Kore’de faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki firmaların dernekleşmesinden oluşan KBIZ, şirket sayısı olarak Kore ekonomisinin %99 unu, çalışan sayısı bakımından ise %88 ini oluşturuyor. Ziyarette karşılıklı bilgilendirmeler sonrası Genel Sekreterimiz tarafından bölge yatırım olanakları hakkında bir sunum gerçekleştirildi.


 
Sejong şehir ziyareti
Dünyada ilk uygulaması Güney Kore’de yapılan ve 22 milyar dolar bütçesi olan “Sejong Çokamaçlı İdari Şehir” projesi yerinde görüldü. Projenin amacı, Seul’de yoğunlaşan nüfusa, planlı ve organize bir şekilde tasarlanan yeni yaşama alanları sunmak. 


 
Seul’deki görev yapan birçok büyükelçinin katılımıyla yapılan Sejong gezisinde ayrıca Korea United Pharm ilaç firması ziyareti gerçekleştirildi.


 
Incheon Free Economic Zone (IFEZ) ziyareti
ORAN Heyeti ziyaret sırasında yine dünya çapında ekonomi bölgeleri arasındaki iyi uygulama örneklerinden biri olan Incheon Serbest Ekonomi Bölgesi’ni de inceleme fırsatı buldu. Bölge hakkında yetkililerden bir sunum alan heyetimiz sonrasında bölge içerisindeki arıtma tesisini gezdi.


 
Busan Birleşmiş Milletler Anıtsal Mezarlığı ziyareti
Ziyaret kapsamında 470 şehidimizin yattığı Busan BM Şehitliği ziyaret edildi ve şehitlerimizin anısına çiçek koyulup ruhları şad edildi. Şehitlik ziyaretine Busan Fahri Konsolosu Sa Ick Park eşlik etti. 


 
Hyundai Heavy Industry ziyareti
Güney Kore ekonomisine yön veren bir diğer holding olan Hyundai’nin Ulsan şehrindeki ağır sanayi tesisi ziyaret edildi. Yetkililerden şirketin başlangıçtan bugüne nasıl geldiği hakkında alınan bir sunumun ardından dünya üzerindeki yatırımları hakkında bilgi alındı.
 


Korea Turkey Business Association (KOTUBA) ziyareti
Güney Kore’de faaliyet gösteren Türk işadamlarının öncülüğünde kurulan dernek, iki ülke arasındaki ekonomik bağları güçlendirmeyi hedefliyor. KOTUBA başkanı Hakan BALTALI bey Ajansımızın Güney Kore ziyareti süresince heyete eşlik ederek rehberlik konusunda yardımcı oldular. 


  
İstanbul Kültür Merkezi ziyareti
Güney Kore’de Türk kültür ve geleneklerini tanıtmayı amaçlayan ve sivil inisiyatif ile kurulan merkezde seminerler ve eğitimler düzenleniyor.