TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Esnafları Bilgilendirdi
13 Ağustos 2010 Cuma

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu, 12.08.2010 Perşembe günü saat 10:00'da Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (KESOB) düzenlenen toplantıda, ajansın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

KESOB'da yapılan toplantıya 52 odanın temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan KESOB Başkanı Mustafa Alan, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın yeni kurulduğunu ve Kayseri, Sivas, Yozgat illerine büyük katkılar sağlayacağını bildirdi. Esnaflara, ajansın yapısı ve çalışma şekli hakkında bilgiler aktaran ORAN Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu, "Biz AB'den para almıyoruz. Bütçenin tamamı merkezi ve yerel idarelerin bütçelerinden bize ayrılan paralardan oluşuyor. Yerel yönetimlerden bütçe alınmasının sebebi, projelere katılım sağlanmasıdır. Belediyeler ve odalar projeler hazırlayarak verdikleri paydan daha büyük paralar alabilirler" dedi.

Herkesin her işi yapmaması gerektiğini ve yaptığı işte uzmanlaşması gerektiğinin altını çizen Dr. H. Mustafa Palancıoğlu, "Biz de uzmanlaşma için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Esnaflara yeni iş kolları ortaya çıkarmak için gereken destekleri vereceğiz. Biz kamunun en önemli özel kurum ayağıyız. Beyin göçünü geri döndürecek bir kurumuz.

Yapacağımız çalışmalar ve projelerle 18 milyon TL'lik hibe dağıtacağız. Daha önce Devlet Planlama Teşkilatı'nın merkezden yaptığı planlamaları biz yerelden yapacağız. Bizim asli vazifemiz kalkınmayı sağlamaktır" ifadelerinde bulundu.