TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Desteğiyle Yapılan Kadışehri Süt Toplama Merkezinin Açılışı Yapıldı.
17 Ocak 2014 Cuma

2013 Yılı Tarımla Gelen Kalkınma Mali destek programı çerçevesinde desteklenen ve Kadışehri  İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülmekte olan TR72/12/TARIM/58 referans numaralı “Kadışehri  Süt Toplama Merkezi” projesi kapsamında yapılan  süt toplama tesisinin açılışı gerçekleştirilmiştir. Açılışa Kadışehri Kaymakamı Ali DOĞAN , Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin ÖZDEMİR, İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Osman Günaydın, diğer kurum amirlerinin yanısıra Orta Anadolu Kalkınma Ajansı  uzmanlarından Metin ERGÖKTAŞ  ve M.Fatih YAPRAK katılmışlardır.

Açılışta, Kadışehri Kaymakamı Sayın  Ali Doğan  süt toplama merkezinin hayvancılık alanında Kadışehri ilçesinde yeni bir çığır açacağını ORAN Kalkınma Ajansından alınan bu destek sayesinde yeni projelerin sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacağını ifade ettiler. İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Sayın Ziyaattin Özdemir ise,  tebriklerini sunarak  tesisin bölge halkı tarafından sahiplenilmesi sonucunda başarısını perçinleyeceğini belirttiler.

Açılışı yapılan tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Halıköy Beldesi ve civarındaki 26 köyün sütlerinin toplanması hedeflenmektedir. Proje ile süt toplama ağının ve merkezinin sürdürülebilir gıda güvenliği sistemi ISO 22000’e adapte edilmesi amaçlanmaktadır. Mülkiyeti Kadışehri Kaymakamlığına ait olan  ve Kadışehri Süt Üreticileri Birliği tarafından işletilecek olan tesiste sütün toplanması, taşınması,  depolanması ve sevkiyatının sağlanması amaçlanmaktadır.