TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Desteği ile Doğanın Mucizesi Kapari Yozgat'tan Dünyaya Açılıyor
20 Ağustos 2015 Perşembe
19.08.2015

2015 yılı Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet mali destek programı kapsamında Ajanstan destek almaya hak kazanan Sen Tekstil Konfeksiyon Plastik Ve Eğitim Hizmetleri San. Tic. A.Ş. proje uygulamasına başladı.

Tıbbi aromatik bir tür olan ve dünya gıda, sağlık ve tarım sektörleri için ekonomik değeri yüksek kapari bitkisinin pazar araştırması çalışmalarını yaparak kapari işleme ve paketleme faaliyetlerine 2013 yılında başlayan işletme, bu değerli bitkinin talebinin en yoğun olduğu Avrupa ülkelerini hedef pazar olarak seçmiş durumda. İşletme, İtalya, İspanya, Yunanistan, Almanya, Brezilya ve Amerika ülkelerinde faaliyet gösteren firmalara gerçekleştirdiği ihracatı her geçen gün artırıyor.

Artan ihracat talebi yanında daha farklı boyutlarda kaliteli ürün talebi firma açısından yatırımı zorunlu hale getirmiş durumda. Ajans desteğiyle gerçekleştirilecek proje kapsamında alınacak makine ve ekipmanlar ile pazar talebi karşılanarak katma değeri yüksek ürün sayesinde dış ticaret açığına da olumlu yönde katkı sağlanması hedefleniyor.