TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Aralık Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri’de Yapıldı.
26 Aralık 2011 Pazartesi
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Aralık ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 22 Aralık 2011 Perşembe günü saat 10:30’da ORAN Kayseri Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Yönetim Kurulu Toplantısına; Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Necati Şentürk, Sivas Valisi Ali Kolat, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, ve Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu katıldı.



Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Necati Şentürk başkanlığında başlayan toplantıda, Şentürk Ajansın 2010 yılı mali destek programı kapsamında destek alan projelerin uygulama sürecinin başarı ile devam etmekte olduğunu belirterek, "Bu projelerin ihale ve satın alma faaliyetleri, izleme ziyaretleri, ara ve nihai raporların hazırlanması ve yararlanıcılara ödemelerin gerçekleştirilmesi gibi tüm faaliyetler Ajansımız ve yararlanıcılar tarafından titizlikle gerçekleştirilmektedir. 2010 yılı mali desteklerinden yararlanan firma projelerinin bir kısmı bu gün itibarı ile tamamlanmıştır, geri kalanlar ise 2012 yılı Mayıs ayında sona erecektir." dedi.
 
ORAN Kalkınma Ajansı tarafından Mayıs 2012 tarihlerinde düzenlenmesi öngörülen Körfez ülkelerinin katılacağı “Yatırım Günleri” programı hazırlıkları çerçevesinde kullanılmak üzere, Ajans Bölgesi için tarım ve hayvancılık, gıda, mobilya, elektrikli ev aletleri, tekstil, enerji, turizm, madencilik ve sağlık hizmetleri ve kablo gibi alanlarda sektör raporları üzerine çalışmalar devam ettiğini belirten Şentürk, söz konusu program için yatırım rehberleri ve sektörel rehberler hazırlandığını belirtti.

Toplantı, basına kapalı olarak devam eden oturumun ardından sona erdi.