TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN, 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıdalar Konferansına Katıldı.
17 Ekim 2011 Pazartesi
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sn. Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU ile İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Sn. Engin UZ, 14.10.2011 tarihinde İstanbul’da GİMDES’in ev sahipliğinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen, birçok ülkeden konuşmacı ve katılımcının olduğu 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıdalar Konferansına katıldılar.



Konferans oturumlarında bitkisel yağlar, margarin ve jelatin üretimi ile insan sağlığına etkilerine dair yapılan araştırmalar konuşmacılar tarafından ilgililere anlatılmıştır. Oturum aralarında GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi ve Baş Denetçisi Sn. Ahmet TUNÇ CENGİZ ile helal gıda sertifikalandırması ve bilincin arttırılması, American Halal Foundaditon Yöneticisi Sn. Mohammad Mazhar HUSSAINI ile jelatin ve üretimi üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur.



Ayrıca İstanbul Fuar Merkezinin diğer salonlarında gerçekleştirilen 2. Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı ile 31.İstanbul Uluslararası Mücevher, Takı, Gümüş, Saat ve Malzemeleri Fuarına katılım gerçekleştirilmiştir.