TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN - MÜSİAD Ortaklığı ile Bölgesel İşbirliği Forumu Düzenlendi.
19 Ekim 2012 Cuma
ORAN, bu yılki teması "İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinde ekonomide ve siyasette yükselme zamanı" olarak belirlenen ve 11-14 Ekim MÜSİAD tarafından organize edilen 16. Uluslararası İş Forumu (IBF) ‘na katıldı. T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, 20 ülkeden 25 misafir bakan ve 86 ülkeden 5000 işadamının katılımlarıyla gerçekleşen 16. Uluslararası İş Forumu (IBF) ‘nda Ajansımızı temsilen Genel Sekreterimiz Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU ve Ajans Uzmanlarımız da yer aldı.

Genel Sekreterimiz, MÜSİAD ile ilk işbirliği protokolünü imzalayan Ajans olarak, MÜSİAD Başkanı Sayın Nail OLPAK ve MÜSİAD Genel Sekreteri Eyüp Vural AYDIN ile görüşmeler gerçekleştirildi.



MÜSİAD Başkanı Sayın Nail OLPAK ile görüşüldü.


MÜSİAD Genel Sekreteri Eyüp Vural AYDIN ve diğer yetkililerle bir araya gelindi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile MÜSİAD işbirliğinde düzenlenen “Bölgesel İşbirliği Forumu” 13 Ekim 2012 tarihinde Fas ve Mısır’dan gelen 45 işadamının katılımıyla Kayseri’de gerçekleştirildi.

Havaalanında Kayseri Vali Yardımcısı İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN, Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU ve MÜSİAD Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şaban HASNALÇACI tarafından karşılanan iş adamı heyeti, Ajans merkezinde Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU tarafından verilen “TR72 Bölgesi Yatırım Olanakları” sunumuna katıldı.


Yabancı İşadamları Heyetinin Ajans Merkezini Ziyareti


Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU tarafından TR72 Bölgesi Yatırım Olanakları Sunumu

ORAN Kalkınma Ajansı ziyareti sonrası, Kayseri Vali Yardımcısı İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN, Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU ve Ajans çalışanları ve MÜSİAD Kayseri şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÇOLAKBAYRAKTAR ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile heyetle kahvaltıda bir araya gelindi.

Kahvaltı sonrası Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Mobilya, Yapı malzemeleri ve Gıda sektöründen 7 fabrika, 45 işadamı 3 gruba ayrılarak ziyaret edildi. Sektörün önde gelen firmalarına yapılan ziyaretlerle yabancı işadamlarının bölgemiz ve sanayisi hakkında olumlu fikir sahibi olmaları sağlanarak, Türk sanayinin Avrupa standartlarında üretim yaptığı vurgulandı.








İş adamları heyeti fabrikaları ziyaret etti.

Fabrika ziyaretleri sonrası ikili iş görüşmeleri için Kayseri Hilton Otel’de gerçekleştirilen işadamları eşleştirme programına geçildi. Çok sayıda Türk işadamının ilgi gösterdiği toplantıda, Mobilya, Tekstil, Yapı Malzemeleri, Gıda ve Makine sektöründen firmalar 300’ün üzerindeki ikili iş görüşmesinde kendi sektörlerinden alıcılarla görüşme imkânı buldu.


Yabancı İşadamları Heyeti ile Türk İşadamları Arasında İkili İş Görüşmeleri


Yabancı İşadamları Heyeti ile Türk İşadamları Arasında İkili İş Görüşmeleri


Kayseri Valisi Şerif YILMAZ’ın katılımıyla gerçekleştirilen Gala yemeğiyle kapanışı yapılan programda, yabancı heyetten Youssef El Hafidi heyeti temsilen yaptığı konuşmada, Fas’ın Avrupa ülkeleriyle olan yoğun ticari ilişkilerinin Türkiye başta olmak üzere diğer Müslüman ülkelere kaydırılmasının Fas’lı işadamları tarafından arzu edildiğini belirtti. Bu tür toplantıların bu amaca hizmet etmesi açısından önem taşıdığını ifade eden El Hafidi, gerek İstanbul’daki MÜSİAD fuarından gerekse Kayseri’de düzenlenen programdan son derece memnun ayrıldıklarını, her iki organizasyonun da profesyonelce düzenlendiğini vurguladı. El Hafidi, bu toplantıların sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için Türk-Fas işadamlarının bir Ticaret Konseyi çatısında birleşmesini ve karşılıklı alınacak kararlarla iki ülkenin ticaret potansiyelinin artırılmasını teklif etti.


Fas Heyeti adına Youssef El Hafidi’nin Konuşması

MÜSİAD Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet ÇOLAKBAYRAKTAR ise yaptığı konuşmada İstanbul’da yapılan organizasyonun büyüklüğüne ve önemine dikkat çekti ve ORAN işbirliği ile yapılan bu organizasyonun MÜSİAD için yerelde yaptıkları ilk işbirliği programı olduğunu vurguladı.


MÜSİAD Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet ÇOLAKBAYRAKTAR’ın Konuşması

Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU ise Ülkemizin özellikle de Bölgemizin, Arap işadamlarıyla ilişkilerini kuvvetlendirmesinin önemine değindi. Bu kapsamda MÜSİAD’ın İstanbul’da düzenlediği ve 85 ülkeden 5.000 yabancı işadamını ağırladığı IBF fuarını fırsat bildiklerini ve bu işadamlarından oluşan bir heyetin yerelde “Bölgesel İşbirliği Forumu” adıyla Ajansın sponsorluğu ve organizatörlüğünde Kayseri’ye getirilmesini teklif ettiklerini ifade etti. MÜSİAD tarafından kabul edilen teklif neticesinde ülkemizdeki 26 Kalkınma Ajansı içerisinde ilk protokol imzalayan Ajansın ORAN olduğunu vurguladı. 2013 yılında Fas’da gerçekleştirilecek olan IBF forumuna da Ajans olarak katılacaklarını ve Kayseri’de ilk adımı atılan işbirliklerinin bu sayede daha ileri seviyelere taşınacağını söyledi.

Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU’nun Konuşmaları

Kayseri Valisi Şerif YILMAZ ise yaptığı konuşmada organizasyonun bölge için önemine değindi ve bu tür toplantıların sonucunun kısa vadede olmasa da, kurulan ilişkilerin devam ettirilmesi neticesinde uzun vadede mutlaka alınacağının unutulmaması gerektiğini vurguladı.


Kayseri Valisi Sayın Şerif YILMAZ’ın Konuşmaları

Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU ve MÜSİAD Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet ÇOLAKBAYRAKTAR başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında yabancı işadamlarının programla ilgili görüşleri alınarak program sonlandırıldı. Söz alan tüm katılımcılar programdan duydukları memnuniyeti ifade etti ve düzenleyenlere teşekkürlerini sundular.


BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ FORUMU- Kapanış ve Değerlendirme Toplantısı