TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN - Hollanda Ekonomi Heyeti İşbirliği Görüşmeleri Yapıldı.
8 Kasım 2012 Perşembe
2012 yılının Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıldönümü olması nedeniyle bu dönem her iki ülke arasında çeşitli diplomatik ve kültürel etkinliklerle kutlanacaktır. Bu kutlamaların önemli temalarından birisi de iki ülke arasındaki uzun bir geçmişe dayanan ticaret ilişkileridir. Yapılacak resmi ziyaretler, ticari heyet ziyaretleri ve işbirliği etkinlikleri, bu yıldönümünde iki ülke arasındaki ilişkilerin en üst düzeyde daha da derinleşmesine olanak sağlıyor.



Hollanda Başbakanı Mark RUTTE’nin  5-9 Kasım 2012 tarihleri arasında Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında beraberinde gelen Ekonomi Heyetinin işbirliği görüşmeleri 6 Kasım 2012 tarihinde Ankara Swiss Otel’de gerçekleştirildi. Görüşmelere Ajansımızı temsilen Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU, Proje ve İş Geliştirme Birim Başkanı N. Semih DEMİRTOKA ve Ajans uzmanlarından Ahmet Emin KİLCİ ve M. Bilal HAS katılmıştır.



Hollanda Ekonomi Heyetinde yer alan ve sağlık endüstrisi, medikal sanayi, yenilenebilir enerji üretim ekipmanları, bilişim teknolojileri ve markalaşma danışmanlığı yapan sekiz firma ile görüşme yapılarak bölgede yatırım olanakları, yapılan sektör analiz çalışmaları, bölgede sunulan yatırım teşviklerinin yanı sıra ajansın olası projelere olabilecek katkısı görüşülmüştür.