TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN, Kayseri’de Tasarım Merkezlerinin Sayısını Arttırmak İçin Çalışıyor
30 Mart 2018 Cuma

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının özel sektöre yönelik olarak yürüttüğü etkin Ar-Ge teşviklerinden olan Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Desteği kapsamında ülkemizde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısı her gün artmaktadır.


Kayseri’de 2016 yılında “1” olan Ar-Ge Merkezi sayısı ORAN Kalkınma Ajansı, Erciyes Teknopark ve Kayseri Sanayi Odasının gayretleri ile “9”a yükselmiştir. Ar-Ge merkezi sayısının artmasına rağmen Kayseri henüz Bakanlık onaylı bir Tasarım Merkezi bulunmamaktadır.


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kayseri Yatırım Destek Ofisi ve Tasarım Sonuç Odaklı Programı(SOP) uzmanlarınca, Kayseri’ye Bakanlık onaylı ilk “Tasarım Merkezi”ni kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Kayseri OSB Endüstriyel Tasarım Merkezi ve Erciyes KSS bünyesindeki MOBİTEK yönetimi ziyaret edilerek; Tasarım Merkezi olma şartları, başvuru prosedürleri ve mali avantajları konularında sunumlar yapıldı.


Tasarım Merkezi olma potansiyeli olan firma ve kurumlar önümüzdeki dönemde de Ajans uzmanlarımız ve konunun uzmanları ile birlikte bire bir ziyaret edilerek bu bilgilendirme faaliyetlerine devam edilecektir.

GÖRSELLER