TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Maden Kenti Sivas Zirvesi Sona Erdi
21 Kasım 2017 Salı

Yeraltı kaynakları denildiği zaman Sivas, Türkiye’nin bu anlamda en zengin illerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır ki bu nedenle Maden Kenti olarak anılmaktadır.


Jeotermal kaynakları, maden suları, memba suları ile doğaltaş ve metalik madenlerden demir başta olmak üzere son derece geniş bir rezerv yelpazesine sahip Sivas’ımızda, madenciliğin ve jeotermal kaynakların geliştirilmesi amacıyla 5 yıl aradan sonra, Maden kenti Sivas Zirvesi düzenlenmiştir.


16-17 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Maden Kenti Sivas Zirvesi-III kapsamında, toplam 7 oturumda 23 sunum gerçekleştirilmiş ve bunların sonuçları bir panel ve bir interaktif toplantıda değerlendirilmiştir.


ORAN Kalkınma Ajansı ve Cumhuriyet Üniversitesi öncülüğünde yürütülen ve Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, MTA Orta Anadolu I. Bölge Müdürlüğü, Buruciye A.Ş. ve çeşitli kurum ve kuruluşların katkılarıyla gerçekleştirilen bu zirvenin sonucu olarak; sektörün bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, doğru yönlendirilmesi, mevcut yatırımların geliştirilmesi ve yeni yatırımların gerçekleştirilmesi gibi önemli sonuçlar hedeflenmiştir.


Bu zirve ile madencilik sektörü tüm boyutlarıyla ele alınmış, ilimizin maden potansiyeli ve bu zenginliğin nasıl değerlendirileceği tartışılmış, yatırımcılar, sektör çalışanları, yetkililer ve akademisyenler bir araya gelecek, ekonomik bağlamda istihdam, katma değer ve ihracat getirisi sağlayacak önemli yeraltı zenginliklerimizi tartışarak kamuoyunun bilgisine sunmuş ve Sivas’ın sahip olduğu değerler ülke gündemine taşınmıştır.