TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kobilerimiz E-Tİcaret ile Büyüyecek
20 Kasım 2019 Çarşamba
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı sonuç odaklı programları kapsamında yürütülen E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Araçlarının Yaygınlaştırılması faaliyetleri çerçevesinde, bölge paydaşlarına danışmanlık ve mentörlük hizmetleri vererek bölgede e-ticaret ve dijital pazarlama enstrümanlarının kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda 2020 Yılı Ocak ve Şubat aylarında olmak üzere Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde sektörün tecrübeli isimleriyle bölge paydaşlarını buluşturacak E-Ticaret ve E-İhracat buluşmalarının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Buluşmaların temel amacı bölgedeki kobi ve girişimcilerimize e-ticaret ve dijital pazarlama araçlarının kullanımı konusunda geniş bir projeksiyon sunarak, bölgenin e-ticaret hacminin geliştirilmesi yoluyla üretim ve verimliliğin artırılmasıdır. Buluşmalar kapsamında e-ticaret ve e-ihracat süreçleri, lojistik, alternatif ödeme yöntemleri, yazılım altyapıları, devlet teşvikleri gibi hususlar üzerinde durulacak, ayrıca bölgede ki iyi uygulama örneklerinin katılımcılarla tecrübe paylaşımı yapması sağlanacaktır.


Bu kapsamda bölgemizde üretim hacmi çok büyük olan mobilya sektörüne özel bir "mobilya e-ticaret modeli" kurgulanması ve yapılacak e-ticaret buluşmalarına içerik oluşturabilmek amacıyla Erciyes KSS Kooperatif Müdürü Ercan SARIKAYA ile görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede mobilya sektörüne özel e-ticaret modeli geliştirilebilmesi için yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.


Ayrıca tekstilkent koordinatörlüğünde hayata geçen ve Ajansımızın da danışmanlık hizmeti verdiği delireyon.com e-ticaret girişiminin geldiği nokta, bundan sonraki süreçte yapılması gerekenler ve e-ticaret buluşmalarının içerik hazırlığı bağlamında, delireyon.com yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunuldu.
GÖRSELLER