TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kayseri YDO Almanya'da Çeşitli Yatırım Promosyon Faaliyetlerinde Bulundu
11 Mayıs 2016 Çarşamba
 11.05.2016

Avrupa'da yaşayan Kayserililer tarafından kurulmuş olan ve amacı tüm kıtada yaşayan hemşehrilerimizin her türlü iş ve işlemlerinde başvuru mercii olmak ve ayrıca Türkiye'den yapılması istenilen iş ve ticari faaliyetler için de ara mekanizma görevini ifa etmek olan Avrupa Kayserililer Birliği'nin daveti üzerine Kayseri YDO'yu temsilen ajans uzmanı Ahmet Emin KİLCİ Almanya'da temaslarda bulundu.

Birlik tarafından düzenlenen ve Köln ve civarında yaşayan Kayserililerin iştirak ettiği Kayserililer gününe katılımın ardından Köln Şehri Ekonomi Departmanı Müdürü Michael Josipovic ile görüşülmüş ve şehir ve ekonomik yapılanma üzerine bilgi alınmıştır. Ayrıca Kayseri yatırım ortamı ve genel kamu destekleri hakkında da bilgi aktarımı sağlanmıştır.



Avrupa-Türk İş Adamları Derneği Volkan Kuru ile yapılan görüşmede ise derneğin çalışma faaliyetleri öğrenilmiş ve önümüzdeki dönemde ajans işbirliği ile 500'e yakın iş adamına Kayseri hakkında bilgilendirme yapılması kararlaştırılmıştır.



Ziyaretlerde Köln Müsiad sorumlusu Orhan Bilen, Hollanda Kayserililer Vakfı Başkanı Hasan Tekden başta olmak üzere Almanya'da işveren konumuna gelmiş bir çok iş adamımızla görüşülmüş ve bilgi aktarımları yapılmıştır.