TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Sivas’ta Yapıldı.
28 Kasım 2011 Pazartesi
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 25 Kasım 2011 Cuma günü saat 10:30’da Sivas Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı. Yönetim Kurulu Toplantısına; Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Necati Şentürk, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Osman Yıldırım ve Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu katıldı.
 
Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Necati Şentürk başkanlığında başlayan toplantıda, Şentürk 2011 Mali Destek Programları başvurularının 18 Kasım 2011 Cuma günü sona erdiğini, 3 başlık altında toplanan mali destek programlarına toplam 201 proje başvurusu yapıldığını belirtti. Yapılan 201 proje başvurusunun program bazında dağılımı ise; KOBİ’lerin proje teklifi sundukları “Yeni Ürün, Yenilikçilik ve AR-GE” 123 proje ve “Jeotermal ve Madencilik “ 31 proje ve Kamu kurumlarının proje teklifi sundukları “Turizm Altyapısının Geliştirilmesi” ise 47 proje şeklinde gerçekleştiğini ekledi.
 
2011 Yılı Mali Destek Programları değerlendirme sürecinin 2012 Şubat ayı sonunda tamamlanmasının planlandığını ve değerlendirme süreci sonunda başarılı proje listesinde yer alacak projelere toplam 16,8 milyon TL’lik bir kaynağın aktarılması öngörüldüğünü vurgulayan Şentürk, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2011 yılı Mali Destek Programlarına proje başvurusunda bulunan kurum, kuruluş ve işletmelere teşekkür etti.

Toplantı, basına kapalı olarak devam eden oturumun ardından sona erdi.