TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kasım Ayı Ajans Yönetim Kurulu Toplantısı Sivas'ta Gerçekleştirildi.
29 Kasım 2017 Çarşamba

Sivas Valiliği Vali Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonu’nda Yozgat Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kemal YURTNAÇ başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Sivas Valisi Davut GÜL, Kayseri Valisi Süleyman KAMÇI, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat ÖZATA, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil ŞAHBAZ Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman YILDIRIM ve Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Taylan ALAKOÇ katıldı.


Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Yozgat Valisi Kemal YURTNAÇ, Kalkınma Ajansının hem kamu kurumlarına hem de ildeki ekonomi potansiyeli olan kobilere destek veren bir kurum olduğunu söyledi. YURTNAÇ, "Biz de bu fikir çerçevesinde gerekli çalışmaları; Sivas, Kayseri ve Yozgat illeri olarak devam ettiriyoruz. Bu kapsamda Sivas'ta 'Maden Kenti Zirvesi'yapıldı. Yozgat Sarıkaya'da bulunan Roma Hamamı'nın dünya gündeminde yer alması için bir heyet İngiltere'ye gitti. Kayseri'de de'Kentimi Tanıtmaya Gönüllüyüm projesi kapsamında yapılan çalışmalara destek veriliyor. “ dedi.


Kobilerin desteklenmesi gerektiğini kaydeden YURTNAÇ, "Burada unutmayacağımız bir kesim var ki; onlar da kobiler. Kobileri desteklemek gerekiyor. Kayseri'nin ekonomik şartları daha iyi durumda ama Sivas ve Yozgat'ın özellikle istihdam konusunda çalışmalar yapması gerekiyor. Ajans bu tür çalışmaları destekleyerek bölgelerin kalkınmasına ve bölgeler arasındaki dengesizliğin ortadan kaldırılmasına katkı sağlıyor." diye konuştu.


Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

GÖRSELLER