TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kalkınma Bankası Tarafından Oran Personeline Eğitim Verildi.
18 Şubat 2013 Pazartesi

2014-2023 Bölge Planı hazırlıkları çerçevesinde Kalkınma Bankası yöneticileri tarafından Ajans personeline yönelik olarak hazırlanan “Bölgesel Rekabet Edebilirlik Analizi, Sektörel Performans Değerlendirmesi, Sektörlerarası Etkileşim ve Sektörel Yapı Analizi Işığında Bölgesel Potansiyel Yatırım Alanlarının Belirlenmesi” başlıklı eğitim 12-15 Şubat 2013 tarihleri arasında ORAN Kayseri Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.


Eğitimde, rekabetçi sektörlerin belirlenmesi ve bölge ile ilgili ekonomik değerlendirmelerin yapılabilmesi amacıyla kullanılabilecek çeşitli endekslerin hesaplanması ve girdi-çıktı analizi, kümelenme analizi gibi diğer analizlerle ilgili geniş bilginin Ajans personeline aktarıldığı eğitimde analizlerin gerçekleştirilmesinin yanı sıra verilerin temini ve sonuçların yorumlanması da kapsandı.


Kalkınma Bankası’ndan Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Müdürü Oktay KÜÇÜKKİREMETÇİ, Müdür Yardımcısı Mustafa ŞİMŞEK ve Müdür Yardımcısı Ömür GENÇ’in verdiği eğitimin sonunda Kalkınma Bankası İş ürün ve Planlama Daire Başkanlığı’ndan Müdür Dr. Faruk Cengiz TEKİNDAĞ Kalkınma Bankası ile ilgili kısa bir sunum verdi. Daha sonra katılımcı belgelerinin dağıtılmasıyla eğitim tamamlandı.


Kalkınma Bankası ve çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi için http://www.kalkinma.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.