TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Jean Monnet Burs Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
24 Şubat 2016 Çarşamba
23.02.2016

ORAN AKADEMİ işbirliği ile Avrupa Birliği Bakanlığı Jean Monnet Burs Programı, İletişim ve İzleme Uzmanı Didem OFLAZ tarafından Jean Monnet Burs Programının tanıtılması amacıyla bir bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2016 tarihinde Erciyes Üniversitesi Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Utaş Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiştir. Toplantıya aralarında üniversite öğrenci ve personelleri, kamu kurum ve kuruluşları çalışanları, sanayi ve ticaret odaları çalışanları da bulunan yaklaşık 60 kişi katılmıştır.

Avrupa Birliği Bakanlığı Jean Monnet Burs Programı, İletişim ve İzleme Uzmanı Didem OFLAZ yaptığı sunumda program ile ilgili detaylı bilgiler vermiş, katılımcıların sorularını yanıtlamıştır.

Avrupa’da Yüksek Lisans ve Araştırma imkânı sağlayan Jean Monnet Burs Programı’nın 2016-2017 Akademik Yılı başvuruları 4 Şubat 2016 tarihinde başlamıştır.

AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmak isteyen herkese açık olan Jean Monnet Burs Programına;Kamu çalışanları (Kamu tüzel kişiliğini haiz meslek kuruluşları, odalar, yerel yönetimler, kalkınma ajansları vb. kuruluşlarda çalışanlar dâhil)
  • Özel sektör çalışanları (Sivil toplum kuruluşlarında, yerleşik yabancı misyonlarda vb. çalışanlar dâhil)
  • Üniversitelerin akademik veya idari personeli
  • Üniversitelerin lisans düzeyinde son sınıf veya lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrencileri başvuruda bulunabilmektedir.
Jean Monnet Burs Programı çerçevesinde 2016-2017 akademik yılında 170 kişiye burs verilmesi planlanmaktadır. 2016-2017 dönemi başvuruları 4 Nisan 2016 tarihinde sona erecektir.
Program ile ayrıntılı bilgiye www.jeanmonnet.org.tr adresinden ulaşılabilir.