TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Global Cleantech Innovation Programe (GCIP) 2015 Çağrısı Açıldı
15 Mayıs 2015 Cuma

15.05.2015

Gelecek Vaat Eden Temiz Teknoloji İş Fikirlerini arıyor, kaynak sağlıyor ve teşvik ediyoruz.

Birleşmiş Milletler Sınai ve Kalkınma Teşkilatı (UNIDO), Küresel Çevre Fonu (GEF) ve The Cleantech Open ile birlikte “Enerji ve Çevre” konusunda girişimci iş fikirlerinin yarıştığı ve desteklendiği uluslararası bir program yürütüyor. Dünyanın en kapsamlı temiz teknolojiler iş geliştirme platformu olan Global Cleantech Innovation Program (GCIP), 2015 yılında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 7 ülkede eş zamanlı olarak devam ediyor. Programın, 2016 yıllarda itibaren yeni ülkelerin katılımları 20’nin üzerindeki ülkede uygulanmaya başlaması da hedefleniyor.

Temiz teknoloji alanında gelecek vaat eden iş fikirlerinin yarıştığı program; ilk fazında Ulusal düzeyde düzenlenen ve içeriğinde bir yarışma barındıran hızlandırcı kuluçka sürecin ardından Türkiye’nin en başarılı temiz teknoloji projelerinin Silikon Vadisi’nde diğer ülkelerin projeleri ile yarıştığı bir platform niteliğinde.

GCIP, Türkiye’de T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yüksek himayelerinde ve TÜBİTAK‘ın ev sahipliğinde, TÜBİTAK çatısı altında ise Teknoloji ve Yenilikçi Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) bünyesinde yürütülüyor. Programın diğer ulusal paydaşları ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile KOSGEB ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV)’dır Temiz Teknolojiler Girişimcilik Hızlandırma Programı olarak da bilinen GCIP’nin 2015 yılı çağrısı Enerji Verimliliği, Yenilenebilir Enerji, Atıktan Enerji Üretimi ve Su Verimliliği kategorilerinden gerçekleştiriliyor.

Başvurular ve Katılımcı Profili

GCIP’ye bu alanlara yönelik fikir ve projeleri olan veya bir ürün geliştirmeye çalışan öğrenci, akademisyen, araştırmacı ile seri girişimciler yanında KOBİ niteliğindeki işletmeler de katılabilecek. Girişimcilerin, en az iki kişiden oluşan bir takım kurarak, programa başvuru yapabilecek. Başvuru için takım üyelerinden en az birisinin T.C. vatandaşı olması veya Türkiye’de bir ikamete sahip olması yeterli olacak. GCIP-2014 programında ödül kazanan finalistler tekrar programa katılımcı olarak kabul edilmeyecekler. Bunun dışında seçici herhangi bir kriter aranmayacak.

Programın Türkiye ayağındaki başvuralar, 20 Mart - 20 Mayıs 2015 tarihleri arasında elektronik ortamdawww.cleantechopen.com/turkeyadresi üzerinden kabul edilecek. Başvurular, düzenlenecek panellerde uzmanlar, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri tarafından değerlendirilerek, programa devam etmeye uygun bulunan yarı finalist takımlar, 1 Haziran 2015 tarihinde ilan edilecek.

 

Yarı Finalistlere Eğitim ve Mentorluk Desteği

 

Yarı finalistler, Silikon Vadisi’ndeki Ana Girişimcilik Programının yürütücüsü “The Cleantech Open” tarafından Haziran-Ekim ayları arasında seminar, webinar, çeşitli kaynak dokumanlar aracılığı ile etkili bir eğitim sürecine tabi tutulacak. Proje paydaşları ve destekçiler tarafından düzenlenecek iş girişimcilik eğitim ve desteklerinden de ücretsiz faydalanacaklar. Ayrıca her takıma, markalaşma, satış ve pazarlama, iş modelleri, iş hukuku, sürdürülebilirlik, fikri mülkiyet hakları gibi konularda, uzman Mentorlar tarafından iş geliştirme destek ve eğitimleri verilecek. Takımların teknoloji konusunda yaşadığı sıkıntıları çözmeleri için ise teknik mentorlar tarafından desteklenecek.

Birinciye 50 Bin TL, Kategori Birincileri 25 Bin TL destek..

GCIP–2014 ulusal birincisine ödülü 24 Ekim 2014 tarihinde, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn.Fikri IŞIK tarafından takdim edilmişti. GCIP-2014 Mezunları, akademi, özel sektör, iş ve finans dünyası temsilcileri tarafından kendilerine sunulan Eğitim ve Mentorluk destekleri yanında çok değerli bir iletişim ağına daha şimdiden sahip oldular.

 

Programın 2015 yılında da iki aşamada gerçekleştirilecek final etkinliğinde Ulusal Birinci 50 bin TL, Kategori Birincileri ise 25 bin TL ile ödüllendirilecek. Türkiye birincisi olan proje, 18–19 Kasım’da Silikon Vadisi’nde düzenlenecek Global Forum 2015’de ülkemizi temsil edecek ve diğer ülke birincileri ile yarışacak.

GCIP-2015’e ayrıca Bakanlık Özel Ödülü, Halkın Seçimi Ödülü, Yılın Genç Girişimcisi ile Sürdürülebilirlik ve En Başarılı Mezun ödülleri ilk kez takdim edilecek.    

 

“Günümüzün temel sorunlarını çözecek ve geleceği şekillendirecek büyük bir fikriniz varsa,Temiz Teknolojiler alanında bir girişimciyseniz ve kendinize yeni yollar arıyorsanız, dünyanın en kapsamlı temiz teknoloji iş geliştirme platformuna SİZ DE KATILIN!..”

Hem işinizi hızlandırın hem de sürdürülebilirliğe katkı sağlayın.

GCIP-T 2015 Bilgi Notu

GCIP-T 2015 Poster

GCIP-T 2015 Girişimci Broşürü

GCIP-T 2015 Mentor-Juri Bilgilendirme Broşürü