TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Girişimci Sivas Projesi
26 Mart 2015 Perşembe
26.03.2015

Sivas ilinde girişimciliğin hızlandırılması ve kursların tek elden yapılabilmesi amacıyla Sivas Belediyesi Encümen Salonunda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. AK Parti Sivas Milletvekili Nursuna MEMECAN, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Naci SÜHA ve Mahir KUZUCU, TKDK Sivas İl Koordinatörü Halis ÖZTÜRK, Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit ÖZLALE ile Ajans Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Dr. Burçak YÜKSEL ve Sivas Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Ömür KURTULGAN toplantıda hazır bulundular.


Toplantıda ilk olarak Prof. Dr. Ümit ÖZLALE, Girişimci Sivas Projesi hakkında bilgi vererek bu projenin hayata geçmesi için gereken aşamaları katılımcılarla paylaştı. Prof. Dr. Ümit ÖZLALE sunumunda, kısa vadede Sivas Belediyesi altında bir “Girişimcilik Merkezi”nin kurulabileceğinden, orta vadede bu merkezin sürdürülebilir bir yapı kazandırılması gerekliliğinden ve uzun vadede “Tematik Teknopark” kurulabileceği hususunu vurguladı.

Sunumun ardından söz alan Sivas Milletvekili Nursuna MEMECAN, “İlimizde ihtiyaç duyulan en önemli çalışmalardan birisi bu çalışma. Şu ana kadar ilimizde bu sistemi hayata geçirecek girişimci ruhu oluşturacak, akademik çalışma yapılmamıştı. Bunu önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan AYDIN ise, yatırımcılar için gerekli altyapının oluşturulduğuna dikkat çekerek “2004 yılında ilk göreve geldiğimiz zaman biz Sivas dışındaki yatırımcılardan Sivas’a yatırım yapmalarını bekliyorduk. Onlar da ulaşım imkânlarını ve birçok şeyi soruyordu, şu anda ulaşım imkânlarımız oldukça gelişmiş durumda, yakın bir süreçte limanlara bağlanmamız kolaylaşacak. Bunla beraber henüz bir 5 yıldızlı otelimiz yok. Bunun bir an önce yapılması gerekiyor. Bu noktada elimizden gelen desteği veriyoruz. Sivas’ın dezavantajlarını her alanda biz söylüyoruz. Ancak artık Sivas’ın yatırımda avantajlarını da anlatmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yetkilileri de kurulması önerilen Girişimcilik Merkezinin görevlerinin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Destek Ofisi tarafından yürütüldüğünü, sürdürülebilir ve tematik yapının yine Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sivas İŞGEM Avrupa Birliği projesi ile hayata geçirileceğini dile getirdiler.

Prof. Dr. Ümit ÖZLALE bundan sonraki süreçte proje kapsamında yapacakları çalışmada Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Destek Ofisi ile görüşmeler çerçevesinde ve Sivas İŞGEM projesini dikkate alarak ilerleme yapacaklarını ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sivas İŞGEM projesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirtti.