TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

EYDEP Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programının Lansman Toplantısına Katılım Sağlandı.
30 Mart 2018 Cuma

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı’nın (EYDEP) kamuoyuna tanıtılması amacıyla, 22 Mart 2018 tarihinde Ankara JW Marriot Otelde düzenlenen lansman toplantısına ORAN Kalkınma Ajansını temsilen Kayseri YDO Koordinatörü ve uzmanları katılım sağladılar.


EYDEP Lansman programı; Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptıkları açılış konuşmaları başlamıştır. Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, EYDEP’i tanıtan bir sunum gerçekleştirmiştir.


SSM tarafından başlatılan EYDEP,Savunma Sanayine üretimin yaygınlaşmasını ve ana yükleniciler etrafında bir ekosistem oluşmasını amaçlamaktadır. Bunnun için, küçük ve orta ölçekli firmaların; kurumsallaşma, kalite, test ve sertifikasyon gibi konulardaki eksikliklerini gidermeyi amaçlamaktadır. Program ile tedarik katmanlarındaki eksikliklerin giderilerek sanayi piramidinin homojen hâle getirilmesi hedeflenmektedir. Programın bunları başarmak için izleyeceği yol ise alt yüklenici firmaların yetkinlik envanterinin oluşturulması, derecelendirilmesi ve paydaşlara raporlanmasıdır. Program aynı zamanda alt yüklenicileri sertifikasyon, AR-GE, patent yönetimi, kurumsallaşma, belgelendirme, mentorluk ve danışmanlık konularında da destekleyecektir.


Savunma Sanayinde sistem ve platform üretimi yapan ana yükleniciler, birlikte çalışacakları alt yüklenicileri değerlendirme, denetleme ve destekleme konusunda birtakım yöntemler izlemektedir. Mevcut yöntem farklı ana yüklenicilerin, alt yüklenicileri ayrı ayrı ziyaret ederek değerlendirmesi üzerine kuruludur. Aynı alt yüklenicinin, farklı ana yüklenicilere üretim yapabilmek için aynı kriterlerle ilgili tekrar değerlendirilmesi durumu oluşmaktadır. EYDEP isle, konusunda uzman denetmenlerin alt yüklenicileri daha önceden belirlenmiş standart kriterlere göre değerlendirmesi ve bu sonuçların kayıt altına alınarak tüm ana yüklenicilerle paylaşılması felsefesini gütmektedir.


EYDEP için oluşturulan mevcut değerlendirici havuzu ise 110 kişiden oluşmaktadır.


EYDEP Lansman Programı, Savunma Sanayii Müsteşarlığıyla KOSGEB ve Savunma Sanayi Teknolojileri AŞ arasında birer iş birliği protokolü imzalanması ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ASELSAN, HAVELSAN, FNSS, MKEK, ROKETSAN ve TUSAŞ firmaları arasında ise genel bir protokol imzalanması ile sona ermiştir.

GÖRSELLER