TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Bölgesel Yenilik Stratejisi ve Kalkınma İşbirliği Protokolleri İmzalandı
24 Kasım 2014 Pazartesi
21.11.2014

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından katılımcılık esaslı olarak hazırlanmakta olan Bölgesel Yenilik Stratejisi kapsamında Erciyes TEKNOPARK A.Ş. ve Abdullah Gül Üniversitesi ile işbirliği protokolleri imzalandı. Erciyes TEKNOPARK A.Ş. ile bölgesel kalkınma alanında imzalanan diğer bir protokolle de iki kurumun önümüzdeki süreçte farklı alanlarda da işbirliği yapmaları yönünde ilk adım atılmış oldu.


Yenilik Stratejisi hazırlıkları kapsamında Bölge illerinin Ar-Ge ve yenilikçilik göstergelerinin analiz edilmesi amacıyla ilgili kurumlardan veriler toplanmış, ikincil verilere dayalı mevcut durum analizi tamamlanmış olup; Bölgenin yenilik ekosistemi mevcut durumunun tespit edilmesine yönelik olarak Ajans uzmanları tarafından Bölge illerindeki Oda, Borsa, Dernek, OSB, üniversite gibi şemsiye kuruluşlarla görüşmeler yapılmaktadır. Ayrıca bu kapsamda bölge illerindeki işletmelerin Ar-Ge ve yenilik potansiyellerinin incelenmesi amacıyla TÜİK tarafından anket çalışması yürütülecektir.

Tüm bu çalışmalarla Bölge illerinin Ar-Ge ve yenilikçilik mevcut durumunun tespit edilmesinin ardından illerde oluşturulacak olan yenilik komitelerinin çalışmalarıyla il bazlı yenilik stratejilerinin hazırlanması ve bu stratejilerin ilgili tüm paydaşların katılımıyla uygulanması hedeflenmektedir.