TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Benim İşim Girişim Yarışmasını Kazanan Takımlar Ödüllerini Almaya Devam Ediyor
19 Mart 2018 Pazartesi

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kayseri Yatırım Destek Ofisi ve Erciyes Teknopark işbirliği ile,bölgede teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi adına 2017 yılı Kasım ayında “Benim İşim Girişim” iş fikri yarışması düzenlenmişti.


Yarışmaya başvuran 245 proje arasından, 71 başvuru ön elemeyi geçerek girişimcilik kampına katılma hakkı elde etmiş, girişimcilik kampındaki eğitimlerin ardından adaylar tekrar jüri karşısına geçmiş ve “Sağlık Teknolojileri, Giyilebilir Teknolojiler, Yazılım ve Elektronik, Gıda Teknolojileri, Malzeme ve Oyun Tasarımı” alanlarında çalışacak 10 girişimci ekip, ödül almaya hak kazanmıştı.


Şubat-Mart 2018 itibarı ile, Girişimci Takımlar prototiplerini hayata geçirmeye başladı.


İlk olarak " Science Age-Oyun Geliştirme" projesi ile geçtiğimiz hafta ödül başvurusunu yapan girişimci takımın ardından, bu hafta da "Biyouyumlu Malzemelerle Süperhidrofobik Kaplamalar" projesinin sahibi takım başvurusunu yaptı.


Ayrıca Benim İşim Girişim yarışmasında ödüle layık bulunan 2 takım, 2018 yılı TUBTAK BIGG Programına aday oldu.


ORAN ve Erciyes Teknopark olarak hedef, özellikle prototip üretim aşamasında girişimcilerin ihtiyaç duydu önümüzdeki yıllarda da bu yarışmaları devam ettirebilmek, Teknogirişim desteklerinden faydalanarak yeni firmalar kurulmasını sağlamak ve onları global pazarlara açabilmek.

GÖRSELLER