TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Benim İşim Girişim Yarışmasında Final ve III.Dönem İmza Töreni Bir Arada Yaşandı!
3 Ekim 2019 Perşembe

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Erciyes Teknopark iş birliğiyle düzenlenen Benim İşim Girişim Yarışmasının II. Dönem finali ve ödül töreni gerçekleştirildi. Finalde jüri değerlendirmesi sonrasında kazanan ilk 3 girişimci ekip belirlenerek ödülleri takdim edildi. Yarışmanın birincisi "Parmak Kontraktürü Açma Cihazı" adlı proje ile "DVC" ekibi oldu. Yarışmada "Multiplayer Bulmaca Oyunu" projesi ile "TRD Game" ekibi ikinciliği, "STEM Eğitim Platformu" projesi ile "STEM Fabrikam" ekibi üçüncülüğü elde etti.


Ekim 2017 tarihinde ORAN ve Erciyes Teknopark A.Ş. bölgede teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi adına “Benim İşim Girişim” yarışmasının düzenlenmesi konusunda iş birliği protokolü imzaladı. Yarışmanın II.dönemine başvuran 241 proje arasından 160 başvuru ön elemeyi geçerek girişimcilik kampına katılma hakkı elde etti. Girişimcilik kampındaki eğitimlerin ardından 40 ekip tekrar jüri karşısına geçti ve “Sağlık Teknolojileri, Nesnelerin Interneti, Giyilebilir Teknoloji, Sanal Gerçeklik, Eğitim Teknolojileri ve Oyun Tasarımı” alanlarında çalışacak 10 girişimci ekip prototip desteği almaya hak kazandı. Sekiz ay boyunca yaptıkları çalışmalar sonrasında çalışmalarını başarı ile tamamlayan 9 girişimci ekip final töreninde projelerini sundular.


Jüri değerlendirmesinden geçen 9 ekipten ilk 3’ünün belirlendiği ödül töreninde konuşma yapan Kayseri Valisi Şehmus GÜNAYDIN; “Jüri değerlendirmesinden geçen 9 ekipten ilk 3’ünün belirlendiği ödül töreninde konuşma yapan Kayseri Valisi ve ORAN Yönetiim Kurulu üyesi Sn.Şehmus GÜNAYDIN; “Üretmek için yeni fikirlerin olması gerekir. DÜnyada rekabet edebilmek için teknolojimizin sürekli gelişmesi gerekir. ORAN ve Erciyes Teknopark işbirliği ile iki yıldır çok güzel bir çalışma yapılmaktadır. Hayallerinizin gerçeğe dönüşmesinde fırsatlar veriyoruz. Burda kaybetseniz de vazgeçmek yok. Rakamlar bizlerin sürekli yeni girişimcilere ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Bunu araştırarak, yarışmalar düzenleyerek ve gençlerin önünü açarak gerçekleştirebiliriz. Dereceye giremeyenlerin üzülmeyip, kendilerini yenileyip yeniden denemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizler bir araya gelerek, tarih boyunca müthiş başarılara imza atmışız. Yine bunu yaparak, kurumlar arası koordinasyonu arttırarak Kayseri ve Türkiye için yeni heyecanlar ortaya atacağız. ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ sözü, bizim atalarımızın sözü değildir. Bizler, her yardıma ihtiyacı olana koşmuş bir milletiz. İcat çıkartacağız, yenilikçi olacağız…Ancak bu şekilde ecdadımıza yakışan bir millet oluruz. Gençlerin sürekli yenilikleri kovalamalarını istiyoruz. Bu çalışmaya katkı veren tüm hocalara, girişimcilere, jüri üyelerine, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşu olan ORAN Kalkınma Ajansına, Erciyes Teknopark’a ve çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.


Programda söz alan ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ise konuşmasında, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Ajans olarak bizler, Bölgede yüksek teknolojili ürün yatırımlarını önemsiyoruz. Bu manada, Sera Kuluçka merkezinin işlevselliğinin arttırılması ve daha fazla sayıda Girişimci Takımın TUBİTAK Teknogirişim Sermayesi Destek programında yer alabilmesi amacı ile başlanan Benim İşim Girişim serüveninin meyvesini bugün yiyoruz. Prototip üretimi konusunda Türkiye’de ilk defa, sadece şirket kurmuş firmalara değil; fikir aşamasında olan gençlere sağlanan bu destekle Gençlerimizin hayalini gerçeğe dönüştürme fırsatı yakalamış ve Kayseri olarak bir farka imzamızı atmış bulunuyoruz. Önümüzdeki dönem Benim İşim Girişim İş Fikri yarışmamızın üçüncüsünü düzenleyeceğimizin müjdesini de buradan vermiş olalım. Yarışmanın teknik arka planında çalışan tüm ORAN Kalkınma Ajansı personeline, Kayseri Yatırım Destek Ofisi’ne ve Erciyes Teknopark çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.


Törende konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞ ise şunları söyledi: “Bölgemizde teknoloji tabanlı girişimciliğin öneminin anlaşılmasını sağlayıp, bu girişimciliğin yaygınlaşmasını sağlamak adına Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN ) ile birlikte 2017 yılında başlattığımız Benim İşim Girişim Yarışması ile kısa zamanda hedefe ulaşma yolunda önemli mesafe kat ettiğimizi söyleyebilirim. İki yılda 486 teknoloji tabanlı iş fikri başvurusu alarak teknoloji tabanlı bireysel girişimciliğin ilerlemesi yönünde teşvik edici bir platform oluşturmuş olduk. İlk elemeyi geçen başvuru sahiplerine “Girişimcilik Kampı”nda nitelikli eğitimler, mentor ve rehberlik desteği vererek süreçte daha bilerek ilerlemeleri adına bilinç oluşturduk. Teknoloji tabanlı girişimciliğin ülkemizin önemli aktörleri arasında olabilmesi için Erciyes Teknopark olarak faaliyetlerimizi kesintisiz devam ettireceğiz.


Girişimcilik ekosisteminin bölgemizde ilerlemesi adına katkı sağlayan, çaba sarf eden tüm katılımcılara, bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar, kazanan ekipleri de tebrik ederim. Bölgemizin kalkınması adına bizimle iş birliği içerisinde ortak çalışmalar yürüten ORAN Kalkınma Ajansı yönetimine de ayrıca teşekkürlerimi sunarım.