TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Aralık Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat’ta Gerçekleştirildi
18 Aralık 2015 Cuma
18.12.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Aralık  ayı yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kayseri Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Orhan DÜZGÜN, Sivas Valisi Âlim BARUT, Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat ÖZATA, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil ŞAHBAZ, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÖZIŞIK ve Ajans Genel Sekreteri Kamil TAŞCI katıldı.

Kayseri Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Orhan DÜZGÜN, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 75 projenin yürütüldüğünü, mali destek programları kapsamında 75 projeye 55 milyon TL destek sağlandığını kaydetti.

Eğitimler Devam Ediyor

“Ajansımızın öncülüğünde, Borsa İstanbul A.Ş., Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.’nin ortaklığında düzenlenen organizasyonda; Döviz kuru riskinin yönetilmesi, türev piyasa araçlarının kullanım alanları, opsiyon sözleşmeleri ile farklı yatırım olanakları ve bu araçların yatırım stratejisindeki yerleri konusunda katılımcılara eğitim verilmiştir.

Kayseri OSB, Kayseri Ticaret Odası, Askon, Tümsiad, Müsiad ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile Ajans faaliyetlerinin görüşüldüğü bir dizi toplantı yapılmıştır. Toplantı ile Ajans ve paydaşları arasında yapılabilecek işbirlikleri değerlendirilmiştir.”

İlçe Ziyaretlerine Devam Ediliyor

“Kayseri YDO olarak ilimize bağlı tüm ilçeleri ziyaret ederek yetkili kişilerle tanışmak ve ilçelerin kalkınmışlık seviyesini artırmak adına neler yapıldığını ve neler yapılabileceğini tespit etmek amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Felahiye, Akkışla, Özvatan, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yeşilhisar, Pınarbaşı ve Bünyan olmak üzere 9 ilçemiz ziyaret edilerek, ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile görüşülmüş, ilçelerin mevcut sorunları hakkında bilgi alınmıştır. İlçelerin planladığı yatırımlar hakkında bilgi alınmış, mevcut potansiyeller değerlendirilmiştir.
2015 yılı Teknik Destek Programı 5. Dönemi kapsamında 9 başvuru teslim alınmış olup 5 başvuru başarılı bulunmuştur. 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı 6 Kasım’da sona ermiş olup yıl boyunca toplam 29 başvuru teslim alınmış ve bu projelerden 12 faaliyet teklifi desteklenmeye hak kazanmıştır.”

Yozgat Kalkınma Çalıştayı Hazırlıkları Devam Ediyor

“Türkiye kalkınma politikaları ekseninde Yozgat’ın geleceğinin detaylı olarak tartışılacağı Yozgat Kalkınma Çalıştayı düzenlenecektir. Çalıştaya, Sn. Bakanlarımız, üniversite öğretim üyeleri, ORAN Kalkınma Kurulu Yozgat üyeleri ile ticaret ve sanayi odaları temsilcilerinin katkı ve katılım sağlaması beklenmektedir.”